• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

IDN: ÀNGELES CISCAR Y HANSEL NEZZA

CÁMARA OSCURA (Instal·lació)

Del 13 al 16 de gener de 2011
ESPECTACLE PASSAT
  • Temporada

    2010-2011

L’ESPECTACLE

nstal·lació interactiva de videodansa que té com model de presentació el dispositiu òptic de una càmera fosca.

La peça qüestiona els fràgils mecanismes de percepció que utilitzem per a construir la nostra identitat, com col·lectiu social i com individus. Posa en evidència que la nostra percepció construïx des de la unió de fragments, que aquesta unió suposa una selecció i que aquesta selecció obeïx sempre un interès. Sent conscients d’aquesta manipulació podem aprendre a captar el valor moral dels interessos que enuncien realitats.

Una instal·lació on el públic edita la seva pròpia història. Un espai on tot esdevé alhora, on només la mirada selectiva del públic ordena el temps narratiu. Un petit univers que espera ser construït per l’espectador.

FITXA ARTÍSTICA

Idea Hansel Nezza, Ángeles Ciscar
Performer Hansel Nezza
Director de fotografia Aitor Echevarría
Edició de vídeos Gema Pastor
So i banda sonora Ricardo Wheelock, Marc Mateu
Disseny de software Alex Posada – Hangar
Enginyeria i coordinació tècnica Bartosz Zygmunt – MID
Renders i web Sebastián Herzovich
Producció Agnes Forn
Coproducció Arteria [ barcelona | berlin ], NU2’s associació per a la creació, Escena Digital.
Amb el suport Consell Nacional de la Cultura i de les Arts
Amb la col·laboració L’Estruch de Sabadell i L’animal a l’esquena

LA COMPANYIA

Sobre Ángeles Ciscar
Llicenciada en Belles arts. Estudia teatre a l’Escola Internacional de Teatre Jaques Lecoq de París i escenografia en l’Institut del Teatre de Barcelona. Sempre ha entès l’escena com un suport multidisciplinari. L’any 2000 s’incorpora a la cia. Amaranto en la qual treballa en un primer moment com a escenògrafa per ràpidament desenvolupar la seva faceta de performer i creadora. En 2007 crea el vídeo Màscara per al cicle Sobreanatural i comissariat per la Porta. Estrena Persona en Hangar en 2009. Un projecte d’investigació escènica que es centra en l’experiència de combinar públic presencial i públic virtual a través d’Internet.

Sobre Hansel Nezza
Hansel Nezza és fundador i director artístic d’ARTÈRIA [ barcelona | berlin ] Diplomat en arts escèniques en Estudis de Teatre, Barcelona, va ser director artístic de Taller22 Barcelona (2003-2007), espai independent de creació i experimentació. En 2007 comença a desenvolupar el seu treball entre Berlín i Barcelona, iniciant col·laboracions artístiques amb Meg Stuart, Susan Klein, Hanna Hegenscheidt, Jeremi Nelson, Davide Camplani, Posttheather, entre altres.