10-12 d'octubre 2009

CAROLYN CARLSON / TERO SAARINEN Blue Lady (revisited)

Compartir

L’ESPECTACLE

Carolyn Carlson torna a dur als escenaris el seu llegendari solo, Blue Lady, interpretat aquest cop pel gran ballarí i coreògraf finlandès Tero Saarinen. Estrenat el 1983 a La Fenice de Venècia, on va causar sensació, la peça es va representar ininterrompudament al llarg de 10 anys arreu del món i va suposar l’inici de la gran trajectòria de la coreògrafa.

Blue Lady va ser creada a partir de la maternitat de Carlson, fet que la va dur a  transformar la seva manera d’interpretar el món. La peça s’estructura com una fascinant galeria de retrats femenins. Una intensa melancolia l’envolta: la visita a uns malalts psiquiàtrics, la seva angoixa i la seva especial suspicàcia, va inspirar la creació.

Carlson pren com a referència la figura de l’onnagata, un actor masculí transvestit que interpreta papers femenins. L’evolució de l’obra passa per ser reinterpretada per un home, Tero Saarinen, amb una personalitat enigmàtica i una tècnica profundament original amb trets d’una clara  ambigüitat i androgínia.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia Carolyn Carlson
Interpretació Tero Saarinen
Música original René Aubry
Escenografia original Frédéric Robert
Il·luminació (reposició) Peter Vos 
Il·luminació original John Davis, Claude Naville
Vestuari (reposició) Chrystel Zingiro
Muntatge dels arxius Baptiste Evrard
Crèdits dels arxius Claude le-Anh (fotos), André Labarthe (pel·lícula),Charles Picq(pel·lícula)
Assistent artístic Henri Mayet
Cap tècnic i il·luminació Freddy Bonneau
Tècnic de so Rémi Malcou
Regidor Jean-Claude Dage

Creació Teatre La Fenice, Venècia
Recreació 2008 Biennale de la Danse de Lyon

Amb la col·laboració artística i tècnica Larrio Ekson, Valentina Romito, Gilles Nicolas, Fifi, Robert Pereira, Alain Normand

Producció Centre Chorégraphique National Roubaix Nord-Pas de Calais
Coproducció Biennale de la Danse de Lió, Le Colisée – Théâtre de Roubaix
Amb la col·laboració Fresnoy, Atelier de París – Carolyn Carlson, Tero Saarinen Company

LA COMPANYIA

Carolyn Carlson és directora artística del Centre Choréographique National Roubaix Nord-Pas de Calais (França) des l’any 2004. La seva carrera professional, iniciada el 1965, l’ha dut a dirigit ballets com el del teatre de La Fenice de Venècia i el Ballet Cullberg d’Estocolm i ha estat artista resident del Ballet Nacional de Finlàndia i el City Theater de Hèlsinki. El juny de 2006 va rebre el primer Lleó d’Or concedit a una coreografia per la Biennal de Venècia.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2009-2010

10-12 d'octubre 2009

Més informació

www.ccn-roubaix.com

www.terosaarinen.com

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x