• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

LEMI PONIFASIO / MAU

Birds With Skymirrors

Del 17 al 19 de novembre de 2011
 • Temporada

  2011-2012

 • Tarifa

  22€ – 18,50€ (tarifa B)

 • Horari

  21h

 • Espai

L’ESPECTACLE

Amb una perspectiva crítica i encoratjadora que, alhora, apel·la a la necessitat urgent d’actuar,Birds With Skymirrors és una composició radical de dansa, cerimònia, poesia, cant i oratòria; una proposta teatral única i visionària. Amb l’agosarat i innovador vocabulari escènic que caracteritza Lemi Ponifasio, Birds With Skymirrors és una reflexió coreogràfica a través de la bellesa i la cerimònia sobre la nostra relació amb el planeta Terra.

El títol de l’obra s’inspira en una vivència de Ponifasio a l’illa de Tarawa, al Pacífic, on va observar que uns ocells, les fregates, portaven al bec una mena de miralls líquids. Aquests miralls aeris eren en realitat mortíferes tires de cinta magnètica negra procedents de l’abocador de la carretera del Pacífic. La terrible poesia d’aquesta visió apocalíptica va esdevenir el punt de partida de l’últim treball de Ponifasio. L’espectacle reflecteix la cobdícia i el caràcter destructiu dels éssers humans, alhora que aborda amb gran dignitat i solemnitat la nostra capacitat i força d’esperit en la unitat.

FITXA ARTÍSTICA

Concepte, disseny, coreografia i direcció  Lemi Ponifasio
Il·luminació Helen Todd
MAU Company Ioane Papalii, Teataki Tamango, Kelemete Fu’a, Arikitau Tentau, Tebau Utiata, Maereke Teteka, Gerard Tatireta, Kasina Campbell, Rosie TeRauawhea Belvie, Tuirina Wehi, Ofati Tangaroa, Tiui Elisara
Composició so Douglas Lilburn, Russel Walder, Justin Redding, Lemi Ponifasio
Tècnic de so Sam Hamilton
Assistent tècnic Jeroen Van Esbroeck
Mànager producció tècnica Kristof Stevens
Entrenador companyia Charles Koroneho
Mànager Gira Gabriel Castillo
Directora tècnica Helen Todd
Administradora Maryam Karroubi
Producció MAU
Coproducció
 Mercat de les Flors, Théâtre de la Ville, Theater der Welt 2010 RUHR, spielzeit’europa Berliner Festspiele, Wiener Festwochen, KVS (Brussel·les), Holland Festival, DeSingel (Anvers), New Zealand International Arts Festival
Viatge amb el suport
 Creative New Zealand

LA COMPANYIA

Coreògraf i director, Lemi Ponifasio va crear MAU el 1995 com una plataforma per a la reflexió crítica i la creativitat amb artistes, estudiosos, intel·lectuals i líders comunitaris a les illes de Samoa i a Nova Zelanda. MAU ha estat concebuda, doncs, com una mena d’acció comunitària.

A través de MAU, Ponifasio ofereix una visió profundament desafiant i poderosa del teatre contemporani. La posada en escena, la coreografia i el disseny radicals i cerimonials de les seves obres apleguen i transcendeixen les idees convencionals de la dansa, el teatre, l’art i l’activisme cívic. El treball d’aquest coreògraf es caracteritza per les imatges punyents, representades per un conjunt d’artistes summament disciplinats i instruïts de tota la regió del Pacífic, que es mouen amb contenció i de manera ritual en espais de llum i ombra creats per la dissenyadora d’il·luminació Helen Todd.

Lemi Ponifasio / Mau van presentar fa dues temporades la peça Tempest: Without a Body al Mercat de les Flors.