• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

Vuyani Dance Theatre

Beautiful me

8 i 9 d’octubre de 2011
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2011-2012

 • Tarifa

  18€ – 15,50€ (tarifa C)

 • Horari

  21h (dg, 19h)

 • Espai

L’ESPECTACLE

Fusió hipnòtica de moviment, música i text, Beautiful me explora l’entorn social, espiritual i físic i les seves influències. Maqoma desafia la noció de dansa treballant amb tres coreògrafs: Akram Khan, Faustin Linyekula i Vincent Sekwati Mantsoe, que han aportat alguns minuts del seu material coreogràfic en el camp del moviment, la música i el text per a la creació d’aquesta obra.

En aquest projecte, Maqoma tracta el seu cos com un retrat en moviment que contínuament reinterpreta emocions i històries i que descobreix un punt de transició en la tradició i el llenguatge que evoluciona per trobar traduccions creatives d’elements poc familiars. «El solo de Maqoma és una àmplia conversa entre els elements etnogràfics, polítics i biogràfics que s’estén des dels impulsos africans fins als asiàtics.» Adrienne Sichel, The Sunday Independent, març de 2007.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia Gregory Maqoma
Contribució artística Akram Khan, Faustin Linyekula, Vincent Mantsoe
Director Gerard Bester
Text radio Wole Soyinka (Centre Georeges Pompidou, París 2005)
Il·luminació Michael Mannion
Mànager tècnic Oliver Hauser / Mandla Hlatshwayo
Vestuari originalment de Sun Goddes, remake de Luvuyo Msila
Composició musical i interpretació Bongani Kunene, Mandla Nhlapo, Isaac Molelekoa, Joseph Makhanza
Intèrpret Gregory Maqoma

Coproducció Centre National de la Danse – Pantin (Creació durant un periode de residència); FNB Dance Umbrella; The Akram Khan Charity Trust (AKCT); Vuyani Dance Theatre

L’ARTISTA I LA COMPANYIA

Gregory Vuyani Maqoma va començar la seva formació en dansa l’any 1990, a Moving into Dance. D’aleshores ençà ha esdevingut un ballarí, coreògraf i director de reconeixement internacional. Va fundar el Vuyani Dance Theatre (VDT) l’any 1999 quan estudiava a PARTS. Ha rebut nombrosos guardons, com FNB Vita al millor coreògraf dels anys 1999 i 2002 o el premi al millor artista jove de l’Standard Bank el 2000. Amb les obres Beautiful US Beautiful Me va guanyar el premi Gauteng MEC de les edicions de 2006 i 2007 respectivament. Al llarg dels anys ha estat director resident en diverses institucions situades fora del seu país, Sud-àfrica, i ha creat la seva segona trilogia, basada en el concepte de bellesa.

Maqoma va ser el coreògraf en cap de la Cimera Mundial de les Arts i la Cultura, on va presentar 3 Colours, amb Brett Bailey. Va ser escollit coreògraf en cap del concert d’inauguració del Mundial de Futbol de 2010, que va tenir lloc al mes de juny a Johannesburg, Soweto, la ciutat on va néixer. L’any 2011 ha col·laborat amb James Ngcobo a Sujata, produïda per Market Theatre. Gregory Vuyani Maqoma ha creat peces de repertori, entre d’altres, per a les institucions següents: Moving into Dance, Jazzart Company, South African Ballet Theatre o Cape Performing Arts.