30-31 maig 2009

FURA bcstx’09: Solve

Compartir

L’ESPECTACLE

Solve (Solve et Coagula, Corpus Hermeticum) és la primera paraula d’una de les lleis del procés alquímic segons el qual, per crear de nou, cal dissoldre allò antic. Coreografia de teles aèries inspirada en el saber alquímic, en la geometria sagrada, en la solitud dels savis que van saber Saber, Gosar, Voler, Callar. La peça forma part d’Azoth, un projecte d’espectacle aeri de gran format. És un treball de síntesi que alberga el resultat d’una llarga recerca quant al domini dels ritmes i la tècnica dels moviments aeris. Fura s’inspira en la llegenda d’aquells que van dedicar la vida a la recerca solitària d’Azoth, sinònim de perfecció. Solve parteix d’un ésser que s’enfronta al seu naixement, del descobriment del món, del desig d’explorar-lo, entendre’l i dominar-lo. En mig d’aquesta recerca matemàtica, troba un altre camí impossible d’emprendre a través de la raó: la zona del somni, de l’inconscient que li farà entrar en el joc, la curiositat, la valentia, l’entrega, el ritme dels somnis… L’espiral del seu propi laberint el condueix a l’acceptació de la vida i a la recerca de la seva mort. La peça va ser estrenada el 2001.

LA FITXA ARTISTICA

Coreografia Fura Intérpret Fura Direcció Pepa Díaz Meco

Agraïments Ajuntament de Parets del Vallès, Consorci Badalona Sud Amb el suportDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Generalitat de Catalunya

LA COMPANYIA

Després dels seus estudis de dansa i teatre a Espanya i França, Fura comença la seva carrera com a trapezista a París el 1993 i continua la tècnica del trapezi a Canadà, entrenant-se en trapezi Gran Ballant amb André Simard. L’any 1996 torna a Barcelona i continua la seva trajectòria, actuant arreu del món. El seu treball ha estat guardonat en dues ocasions, el 1998 com a millor espectacle a Cognac (França) i el 2002 a Barcelona amb el Premi Aplaudiments Sebastià Gasch.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2008-2009

30-31 maig 2009

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x