SOFÍA FITAS bcstx’09: Experimento 1

Compartir

L’ESPECTACLE

Experimento 1 qüestiona la percepció i la representació del cos. Cada seqüència de la peça fragmenta el cos revelant no la seva identitat, però sí la seva  multiplicitat, les seves potencialitats, així com també els seus límits. El treball aborda la fragilitat, la sensibilitat, la inquietud, allò desconegut i la poesia del cos, el seu desig de comunicació i d’expressió, mostrant la confrontació del cos amb els seus límits. Aquests límits funcionen com a impuls per a la creació de connexions, permetent així la continuïtat, la transformació, la derivació del cos en d’altres multiplicitats.

LA FITXA ARTISTICA

Coreografia i interpretació Sofía Fitas Música Ru*mor* Vestuari Ivana Catovic So per a recerca coreogràfica Carlos Viera

Amb el suport ACCCA-Companyia Clara Andermatt, Fórum Dança, Espaço Evoé, Espaço Sou Movimento, João Garcia Miguel, Fundació Calouste Gulbenkian, Institut Camões de París, Junta de Freguesia de São João, Les Bancs Publics, Les Studios du Cours, Mains d’Oeuvres, Festival Internacional de Danza Contemporánea de Canarias

LA COMPANYIA

Intuició i experimentació són paraules claus en la recerca coreogràfica deSofía Fitas. El seu treball parteix d’una experimentació i dissecció del cos i del seu moviment, que posa en evidència una interrogació sobre l’individu, les maneres de ser reals i virtuals. Ha estudiat a Londres i Lisboa, on va obtenir una beca per estudiar a l’Escola de Dansa de Rui Horta. Compta amb formació en tècnica d’improvisació i composició coreogràfica, destacant el treball amb Ana Macara, Peter Hulton i Vera Mantero, entre d’altres. El 1999, amb la coreografia Fora do Esquecimento va obtenir el primer premi en el concurs per a Joves Creadors, promogut pel Club Portuguès d’Arts i Idees. En la passada edició de 13Masdanza, Festival Internacional de Danza Contemporánea de Canarias, el 2008, va rebre el primer premi de solos, atorgat pel Mercat de les Flors.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2008-2009

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x