• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

bcstx: ALBERT QUESADA & VERA TUSSING.

bcstx: Beautiful Dance + Solo on Bach & Glenn

29 i 30 de maig de 2010
ESPECTACLE PASSAT
  • Temporada

    2009-2010

L’ESPECTACLE

Una “sonata per al cos”, Beautiful Dance, explora el moviment com a recurs tant acústic com simplement visual, per tal d’aconseguir una sensibilitat peculiar que s’obté quan cadascun dels sentits s’aïlla, i llavors es posen en joc de nou els uns amb els altres.

Beautiful Dance es va representar el febrer de 2008 com a part de la temporada Resolution!, al Robin Howard Theatre (The Place, Londres), una interpretació que va anar seguida d’altres al Trip The Light Fantastic Toe, l’abril de 2008, i al Linbury Studio (Royal Opera House) el novembre, com a part del cicle FIRSTS 08. La peça també va formar part de l’espectacle de graduació de P.A.R.T.S. al Kaaitheater de Brussel·les el juny de 2008. L’any 2009, Albert Quesada i Vera Tussing van continuar interpretant Beautiful Dance a Bèlgica i Espanya.

Solo on Bach and Glenn és un estudi minuciós de la famosa interpretació de les Variacions Goldberg de Bach que féu Glenn Gould, basat en instruccions escrites, íntimament relacionades amb el so de piano i les paraules del pianista. El músic grava les variacions, s’equivoca i ho intenta de nou, ens parla de la seva manera de tocar i gravar. El moviment acompanya i al mateix temps dirigeix la música.

Solo on Bach & Glenn ha estat seleccionada per a l’edició d’enguany d’Aerowaves.

FITXA ARTÍSTICA

BEAUTIFUL DANCE
Direcció i coreografia Albert Quesada & Vera Tussing
Intèrprets Albert Quesada & Vera Tussing
Música original Sonata No.13 en E-Flat Major Op.27. allegro molto vivace de Beethoveninterpretada por Glenn Gould
Disseny il·luminació Albert Quesada & Vera Tussing
Producció Albert Quesada & Vera Tussing
Foto Gosia Machon

Suport institucional PACT Zollverein (Alemanya, Open Arts Cafe (Regne Unit), Workspace Brussel·les, ROSAS/P.A.R.T.S. Summerstudios (Bèlgica)

SOLO ON BACH & GLENN
Direcció i coreografia Albert Quesada
Intèrpret Albert Quesada
Música original extractes de una gravació de Glenn Gould de les Variacions Goldberg de J. S. Bach, 1955. Entrevista a Glenn Gould sobre la seva darrera gravació en 1981 de les Variacions Goldberg
Disseny i·lluminació Albert Quesada
Producció Albert Quesada
Fotografia David Bergé

Suport institucional ROSAS/P.A.R.T.S. Summerstudios (Bèlgica)

LA COMPANYIA

Albert Quesada i Vera Tussing van iniciar la seva col·laboració el juliol de 2007 durant una residència als Summer Studios de P.A.R.T.S. & ROSAS, després de la qual van continuar treballant conjuntament a Bèlgica, el Regne Unit i Alemanya.

El 2009 la companyia va crear el seu segon duet, Your Eyes(inicialment un encàrrec de ROH2 per al cicle FIRSTS de la Royal Opera House), que es va estrenar el darrer novembre. A Bèlgica, Your Eyes es va programar per primer cop al centre artístic Vooruit de Gant.