LEIRE ITUARTE bcstx ’09: ‘Delicias De La Civilización’ I Extracte De ‘Azul En Tres Actos’

Compartir

L’ESPECTACLE

Delicias de la civilización parla de la història emocional de les relacions humanes, dels patrons culturals de conducta, codis de relació i relats de seducció, d’allò que ja va diagnosticar el gran patriarca (exquisit coneixedor de la psique humana): l’home es debat (víctima del “malestar en la cultura”) entre el Tòtem i el Tabú, l’Eros i el Tanatos, la repressió i el desig, el sadisme i el masoquisme; la dona, mentrestant i sempre complaent, els encarna a la mesura del desig masculí. La pregunta és: què hagués estat llavors d’ells sense les delícies de la seva civilització? I sobretot: què pintem nosaltres en tota aquesta història? A veure què ens explica l’avi Freud. Azul entres actos és un tribut a l’experiència malenconiosa de la pèrdua que explora els diferents ressorts dels quals es val la nostra memòria subjectiva per rescatar del temps a la “cosa” perduda. Sense oblidar que la malenconia, per la seva proximitat amb l’experiència de la mort, sempre sotmet el subjecte als capricis del temps i sobretot sempre tracta de tornar-lo als orígens. Per això es diu que el temps del malenconiós és nostàlgic i retrospectiu i que tot malenconiós és, per defecte, addicte a un passat primordial, al temps perdut, apegat a una memòria estranya i sense futur.

LA FITXA ARTISTICA

Delicias de la civilización Intèrprets Joseba Alvarez de Eulate, Leire Ituarte, Olatz de Andrés, Nélida Ranedo Il·luminació Ricardo Cerezo Tècnic de So Santiago AzpirozMúsica Peaches, James Brown, Elvis Azul en tres actos (extracte) Coreografia Leire Ituarte, Olatz de Andrés Intèrprets Leire Ituarte, Olatz de Andrés Il·luminació Ricardo Cerezo Fotografia Sibophot Tècnic de So Santiago Azpiroz Vestuari Leire OrellaMúsica David Bowie, Richard Scott

Amb el suport La Fundición, Bilbao

LA COMPANYIA

Experta en Teoria fílmica feminista, Leire Ituarte és doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat del País Basc (2003), on ha treballat com a personal docent i investigador. Compta amb nombroses publicacions sobre anàlisi cinematogràfica i Teoria fílmica feminista. Actualment viu i treballa a Bilbao, on compagina la investigació acadèmica amb la dansa. Inicia la seva formació en dansa clàssica i pren contacte amb la dansa contemporània a l’antiga Fundición (Bilbao). En els últims anys ha continuat formant-se amb nombrosos cursos i tallers en dansa i exploració del moviment.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2008-2009

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x