16 i 17 de setembre de 2008

AKRAM KHAN COMPANY / BALLET NACIONAL DE LA XINA Bahok

Compartir

L’ESPECTACLE

Aquesta obra, realitzada amb la formació de ballet clàssic més destacada de la Xina, suposa una continuació de l’afany de Khan per combinar diferents danses tradicionals amb l’objectiu de crear un vocabulari nou i original en aquest camp. A bahok, una paraula bengalí que significa “portadors”, hi participen ballarins procedents de diferents cultures, tradicions i orígens (xinesos, coreans, indis, sud-africans i catalans), que com a tal, podrien semblar la versió actualitzada de la torre de Babel. Una comunitat que vol construir conjuntament un projecte utòpic, però parlant idiomes diferents, tant amb el cos com amb la llengua.

LA FITXA ARTISTICA

Direcció artística i coreografia Akram Khan Composició musical Nitin Sawhney Assessora de música xinesa Gisele Edwards Música addicional My Friend of Angel Tribe de Mari BoineDisseny d’il·luminació Fabiana Piccioli Escenografia Fabiana Piccioli, Sander Loonen, Akram Khan Dramatúrgia Guy Cools Material creat i interpretat per Eulàlia Ayguadé Farro, Young Jin Kim, Meng Ning Ning, Andrej Petrovic, Saju Wang Yitong, Shanell Winlock, Zhang Zhenxin

 

Producció Farooq Chaudhry Coproducció Sadler’s Wells Theatre, Londres; British Council; The Liverpool Culture Company i Merseyside Dance Initiative; DanceXchange, Birmingham; Théâtre de La Ville, París; Tanzhaus NRW, Düsseldorf; National Arts Centre, Ottawa; Festival China Now, Londres Amb el suport d’Arts Council England; The Cultural Leadership Programme (un programa conjunt entre l’Arts Council England, Creative & Cultural Skills i el Museums, Libraries and Archives Council); NEFA (Nova Fundació d’Anglaterra per les Arts)Aquest espectacle rep l’ajut del Programa de Cultura de la Unió Europea

LES COMPANYIES

Akram Khan cultiva l’art de l’encontre, a la recerca d’una identitat que traspassi totes les fronteres a partir d’una dansa energètica i plena d’històries personals que es tornen universals. Akram Khan és un dels coreògrafs més prestigiosos de l’escena internacional actual i un dels ballarins més destacats de la seva generació, famós per les seves col·laboracions interculturals i interdisciplinàries i per desafiar les idees convencionals de les formes de dansa tradicionals. En altres anys, ha presentat a Barcelona el seu treball amb la companyia i les seves col·laboracions amb Sidi Larbi i Sylvie Guillem. L’únic ballet nacional xinès, el Ballet Nacional de la Xina, fundat el 1959, ha atorgat al llarg dels darrers quaranta-cinc anys una gran importància a l’exploració i l’acumulació de coneixement sobre el ballet, raó per la qual actualment disposa ja d’un extens repertori i es pot lloar d’haver format amb èxit diverses generacions d’excel·lents artistes.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2008-2009

16 i 17 de setembre de 2008

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x