• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

ROBYN ORLIN I ALBERT KHOZA

And so you see… our honorable blue sky and ever enduring sun… can only be consumed slice by slice…

del 15 al 17 de maig
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2019-2020

 • Tarifa

  16 €

 • DIVENDRES JOVE

  10€

 • Horari

  20 h (dg 18 h)

 • Espai

(I ja ho veus… el nostre honorable cel blau i el nostre sol etern… només es poden prendre llesca a llesca…)

Un solo impactant creat per la punyent coreògrafa sud-africana Robyn Orlin i l’intèrpret Albert Khoza, “una criatura salvatge que tant és curandero tradicional africà com persona  transgènere”. La peça la van crear a partir de la gran desolació que va sentir Orlyn en parar-se a pensar en el futur de la humanitat. “Estàvem en aquell moment molt afectats per una sèrie de violacions correctives contra dones lesbianes negres a Sud-àfrica. Sorgia de manera repetitiva la idea dels set pecats capitals, tot i que cap dels dos no som cristians. Afortunadament, Khoza pertany a una nova generació sud-africana que per a mi representa l’esperança. Entenen el que és l’apartheid i volen anar més enllà”.

Robyn Orlin és coneguda per la constant irritació que provoquen les seves peces. Premiada amb la màxima condecoració al mèrit en les arts del Govern francès, ha transformat durant 30 anys els límits entre l’art performatiu i la dansa. Albert Ibokwe Khoza és actor, cantant, ballarí i coreògraf sud-africà transgressor des dels seus inicis, influenciat per ballarins africans com Robyn Orlin, Athena Mazarakis, Mandla Mbothwe, Gregory Maqhoma, Gerard Bester i Nhalanhla Mahlangu. Per a ell, el teatre, la dansa i l’art en general són armes que recorden, colpegen, infligeixen, consciencien i provoquen canvis.

Una proposta de Robyn Orlin / Ballarí Albert Silindokuhle IBOKWE Khoza
Producció City Theater & Dance Group, Damien Valette Prod / Agraïments Philippe Lainé per l’ús d’imatges i equip Léopard Frock’s team / Coproducció City Theater & Dance Group, Festival Montpellier Danse 2016, Festival d’Automne à Paris, Kinneksbond, Centre Culturel Mamer, Luxembourg, Centre Dramatique National de Haute-Normandie, la Ferme du Buisson, scène Nationale de Marne-la- Vallée / Amb el suport Arcadi Ile-de-France

Una Hora Abans: ds 16 de maig