19 i 20 de maig

ES LA HORA CIUTAT FLAMENCO: Amb Eli Ayala i Nacho Blanco. Direcció Hansel Cereza

compra entrades

Compartir

Només unes paraules i, gairebé xiuxiuejant, per a dir-li al torero: “Mestre, és l’hora”.

La cerimònia de vestir-se amb el vestit de torero és un moment de silenci i transformació on el cos nu del mestre es cobreix d’una segona pell o armadura de sensualitat i bellesa. Uns instants de reconciliació amb el propi ésser, una recerca profunda que genera preguntes sense resposta. I se segueix vestint per a la trobada amb la mort en un enfrontament on la por mesura la seva valentia i la serenitat arbitra la destresa.

Vestir-se per a visitar la mort o per a honorar la valentia? Vestir-se per acomiadar-se de la vida o festejar l’abraçada amb ella? Home o dona, no importa el seu gènere, tots dos es vesteixen amb les mateixes peces.

A la darrera escena i tancament de l’obra s’exposarà com a colofó una de les escultures de l’artista contemporani Álvaro Soler-Arpa, simbolitzant la unió de dos éssers: humà i animal units per la noblesa i el respecte d’un contrincant a qui témer.

El director artístic i escènic Hansel Cereza és un artista multidisciplinari i en constant evolució. Al llarg de la seva trajectòria professional ha experimentat amb gran diversitat de formats i tendències artístiques a multitud de països, la qual cosa l’ha portat a ser un dels directors escènics més complets d’Europa.

El treball de Hansel Cereza, a través de la creació col·lectiva, el situa com un conceptor d’equip amb gran inquietud per a experimentar des de diverses tendències i formes d’expressió artística. La seva trajectòria comença a principis dels 80, amb el teatre més radical i avantguardista a Europa, formant part de l’equip fundador de la companyia La Fura dels Baus, a la que ha estat vinculat durant vint anys com a actor, creador artístic i director escènic.

Ha dirigit espectacles de dansa, teatre, circ i accions comercials, així com macro esdeveniments i actes inaugurals de rellevància internacional. Cereza ha compartit escenari com a director artístic amb grans artistes del flamenco com Eva Yerbabuena, Antonio Canales, La Moneta, Marina Heredia i Ballet Nacional d’Espanya.

Nacho Blanco i Eli Ayala baile / Miguel Valenzuela ‘Viruta’ mosso d’espases / Hansel Cereza director artístic / Salvador Boix assessor taurí / Dani Tejedor compositor musical / Assistent de composició musical Eloi Isern

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2016-2017

19 i 20 de maig

divendres a les 21 h, dissabte a les 18 h

Sala PB

12 €

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x