• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Compañía Nacional de Danza CND. Director artístico: Nacho Duato

Alas

Del 7 al 10 de febrer de 2008
ESPECTACLE PASSAT
  • Temporada

    2007-2008

L’ESPECTACLE

L’última coreografia de la Compañía Nacional de Danza compta amb el seu director, Nacho Duato, també com a intèrpret. Amb direcció escènica de Tomaz Pandur, la unió d’aquests dos creadors ha culminat en aquest espectacle excepcional. Alas és un ballet complex fruit d’un “procés de treball diferent que ofereix noves vies d’exploració per a la dansa i per al teatre del futur”, expliquen ambdós creadors.

Inspirada en la pel·lícula El cielo sobre Berlín, de Wim Wenders, Alasparla d’un àngel que decideix renunciar a la seva immortalitat per viure entre els homes. Aquesta peça ha suposat la recerca d’un nou vocabulari a través d’una veritable fusió de disciplines artístiques, més enllà de la simple combinació de llenguatges escènics.

Alas, el mateix Nacho Duato balla i recita diferents monòlegs. Una ocasió única per veure en escena un dels nostres millors coreògrafs.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia Nacho Duato
Direcció teatral Tomaz Pandur
Concepte escenogràfic Tomaz Pandur, Nacho Duato; Realització Odeón
Música Pedro Alcalde, Sergio Caballero (música original); Arvo Pärt(Fratres, Adagio, de Chandons Records), Jules Massenet (Elegie de Silva Screen Records), Pawel Szymanski (Five Pieces for String Quartet del cd Lament) i Michael Strohmann per a Fuckhead (Doin’ Business, de l’àlbum The Male Comedy, de Mego 025)
Figurines Angelina Atlagic
Disseny de llums Brad Fields
Projeccions de vídeo Zeljko Serdarevic, Dragan Mileusnic
Texte Fragments del guió cinematogràfic de la pel·lícula El cielo sobre Berlín Der Himmel über Berlin (Wim Wenders/ Peter Handke); selecció deTomaz Pandur
Veu Ana Wagener

LA COMPANYIA

Format a la Rambert School de Londres, a la Mudra Scholl de Maurice Béjart de Brussel·les i a The Alvin Ailey American Dance Center de Nova York, Duato ha treballat amb les més prestigioses companyies del món, tant com a ballarí com a coreògraf. Nomenat director de la CND l’any 1990, Nacho Duato ha conferit a la companyia una identitat pròpia que ha inclòs un estil més contemporani sense oblidar els preceptes clàssics.

L’eslovè Tomaz Pandur té un gran prestigi internacional com a creador escènic contemporani. Es va donar a conèixer al nostre país amb Sheherazade l’any 1990, obra que va obtenir un gran èxit arreu del món. L’any 1989, amb 26 anys, va ser nomenat director del Teatre Nacional Eslovè de Maribor; durant set anys al càrrec, va dirigir obres que van rebre les millors crítiques internacionals.