Dissabte, 18 d'abril

LUÍS GUERRA i BERSTAD / HELGEBOSTAD / WIGDEL AEROWAVES – Spring Forward: FOG i Jordjenta (Soilgirl)

Compartir

Fog, de LUÍS GUERRA

Així que entrem a l’espai ja sentim una música hipnòtica. Deduïm que hi ha una paret al fons, o potser es tracta d’un escenari més petit del que és habitual. Quan la part on som queda en penombra, se’ns revela un altre espai. Darrere la paret, quatre ballarins es mouen ràpidament i amb virtuosisme, en una dansa de vegades mecànica i de vegades luxuriosa. Sembla com si algú hagués polsat el botó d’avanç ràpid. Estan seminús. I aleshores…

Luís Guerra es va formar al Conservatori Nacional de Dansa de Lisboa (Portugal), on va ingressar amb nou anys. Durant els seus últims anys al conservatori, va començar a actuar amb Rui Horta i d’aleshores ençà ha treballat amb diversos coreògrafs, directors, bandes i cineastes: Simon Vincenzi, Emio Greco | PC, Hugo Vieira da Silva, Ballet Gulbenkian – Marie Chouinard, Urssa Severa, Paulo Ribeiro, Clara Andermatt, Christophe Haleb, Manuel Guerra, Shan Ng Pui, Elisabete Magalhães, Aquela Xana Productions, Bruna Carvalho, João Garcia Miguel i Miguel Moreira, MimicalKix, Marlene M. Freitas, Félix Lozano, José Laginha, António da Silva, Luiz Antunes i Sérgio Diogo Matias. A més, Luís Guerra col·labora regularment amb la coreògrafa Tânia Carvalho. La seva actuació en l’obra de Carvalho Falling Eyes, l’any 2010, va ser destacada per la revista Dance Europe.

Des de l’any 2010 també ha posat en escena les seves pròpies obres: el solo A primeira dança de Urizen, els duets Hurra! Arre! i Trovoada, i les obres per a grup Fogg i Laocoi. Entre els anys 2008 i 2014, va formar part del col·lectiu d’intèrprets Bomba Suicida. Luís Guerra compagina la seva carrera en les arts escèniques amb el dibuix.

Direcció i coreografia Luís Guerra
Intèrprets Jácome Filipe, Lander Patrick, Luís Guerra, Teresa Silva
Composició musical Ulrich Estreich
Disseny il·luminació Zeca Iglésias
Producció
Luís Guerra

Produïda fins al 2014 per Bomba Suicida
Amb el suport PACT Zollverein, DeVIR/ CaPa, Centro Cultural do Cartaxo & Materiais Diversos, EDIFÍCIO – Fórum Dança & O Rumo do Fumo y O Espaço do Tempo

Jordjenta (Soilgirl), de BERSTAD / HELGEBOSTAD / WIGDEL

Habitacions secretes i el costat fosc de la ment humana inspiren aquest trio visualment fascinant. Tres dones joves busquen alguna cosa tangible i real. Creen un món tan inquietant com divertit. Jordjenta es llança a l’escenari amb l’energia i la força d’un vendaval i l’ànsia de l’experimentació. La mort és el més normal que li pot passar.

It ‘s all gonna rot

It ‘s all gonna – yes, waste away
There ‘s something deeply unsound about not accepting that

L’actuació està inspirada en el poema de Maria Tryti Vennerød, Jordjenta i es tracta de nostàlgia del que és tangible, quelcom real. Els creadors d’aquesta peça, els tres ballarins i coreògrafs Ingelheim Berstad, Kristin Helgebostad i Anada Wigdel es pregunten sobre el que tenen en comú amb els personatges del poema de Vennerød.

BERSTAD / HELGEBOSTAD / WIGDEL s’ha definit com un grup de gran abast amb una forta signatura artística. Les característiques de l’obra del trio són conceptes visuals forts, arrencades intensos i la retirada de les energies, i una actitud lúdica i experimental cap a l’art del performance i la dansa. Aquest ” up-and-coming ” trio crea art de performance en el diàleg amb el drama i dramaturgs contemporanis.

El grup està format pels intèrprets i coreògrafs Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad i Anada Wigdel. Berstad i Helgebostad començar la seva col·laboració a través del seu mestratge en la coreografia a Oslo Acadèmia Nacional de les Arts, que van acabar en l’estiu de 2012. Wigdel ha actuat en Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, Zero Visibility Corp i és un dels coreògrafs a Theline. no i Haagenschmagen.

Concepte / Choreografía / Ballarins Kristin Helgebostad, Anada Wigdel & Ingeleiv Berstad
Composició Siri Schippers Skaar
Disseny set Silje Linge Haaland
Disseny vestuari Berstad / Helgebostad / Wigdel & Chrisander Brun
Disseny llums Chrisander Brun
Dramatúrgia Huy Li Vo
Poema Maria Tryti Vennerød
Producció Anne Cecilie Bodin Larsen
Vídeo Documentació Vibeke Heide

Durada 52 minutes


Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

Dissabte, 18 d'abril

22:00h

Sala MAC

12€

Durada: 1h 40'

Més informació

Web de IKK Koreografi www.iikkoreografi.no

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x