• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

SYDNEY DANCE COMPANY

6 Breaths + LANDforms

Del 24 al 27 de novembre de 2011
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2011-2012

 • Durada

  1a coreografia 40' + pausa 20' + 2a coreografia 50'

 • Tarifa

  28€ – 24€ (tarifa A)

 • Horari

  21h (diumenge 19h)

 • Espai

L’ESPECTACLE

La companyia de dansa contemporània més important d’Austràlia ens presenta dues coreografies del català Rafael Bonachela, director artístic de la Sydney Dance Company. El coreògraf, que ja ha estat en dues ocasions anteriors al Mercat, ens presenta ara 6 Breaths i LANDforms, creades en estreta col·laboració amb el compositor italià Ezio Bosso.

Amb la referència de la banda sonora de 6 Breaths, dividida musicalment en sis moviments i en què cadascun d’ells conté diferents respiracions, Bonachela ha desenvolupat una creació emocional a partir de la respiració. “L’Ezio dóna a llum la seva pròpia creació; les mans, els braços i cada part del seu ésser materialitzen la música, respirant com si estigués posseït per un esperit. És com si els violoncels fossin els pulmons i l’Ezio els fes respirar per primera vegada”, explica el coreògraf.

LANDforms està inspirada en els dramàtics elements climàtics de la natura i el seu impacte a la terra i al paisatge industrial  de les ciutats. Durant el procés de creació, el compositor Ezio Bosso va treballar directament amb el coreògraf, en estreta col·laboració. L’origen d’aquest treball va tenir lloc durant un workshop de 10 dies amb els ballarins de la companyia el mes de juny de 2010. La peça compta doncs amb una gran intensitat dels moviments marca Bonachela acompanyada per la música vibrant i poderosa del compositor italià.

FITXA ARTÍSTICA

6 BREATHS
Coreografia Rafael Bonachela amb els ballarins de la Companyia
Música Ezio Bosso 6 Breaths
Vídeo Art Tim Richardson
Vestuari Josh Goot
Disseny il·luminació Nick Schlieper
Reproducció il·luminació Ren Kenward
Directora assajos Amy Hollingsworth
Disseny so Adam Iuston
Intèrprets La Companyia
Estrena Sydney Theatre el 23 de març de 2010
Coproducció Mercat de les Flors, Sydney Dance Company
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
LANDFORMS
Concepte Rafael Bonachela, Ezio Bosso
Coreografia Rafael Bonachela amb els ballarins de la Companyia
Música Ezio Bosso Music for Weather Elements
Disseny vestuari Rafael Bonachela
Il·luminació Mark Dyson
Reproducció il·luminació Ren Kenward
Directora assajos Amy Hollingsworth
Realització vestuari Fiona Holley
Disseny so Adam Iuston
Estrena Sydney Theatre el 29 de març de 2011
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
LA COMPANYIA
Director artístic Rafael Bonachela
Directora dansa Amy Hollingsworth
Els ballarins Natalie Allen, Emily Amisano, Juliette Barton, Lachlan Bell, Richard Cilli, Andrew Crawford, Janessa Dufty, Kynan Hughes, Bernhard Knauer, Annabel Knight, Lauren Langlois, Wayne Parsons, Todd Sutherland, Chen Wen, Charmene Yap

EL COREÒGRAF

La brillant carrera de Rafael Bonachela com a ballarí i coreògraf es va iniciar a Barcelona, on als disset anys va començar a actuar amb Lanònima Imperial. El 1992 va entrar a la llegendària Rambert Dance Company de Londres i hi va treballar com a ballarí principal i coreògraf associat fins a l’any 2005. El 2006 va fundar la Bonachela Dance Company. Ha treballat també per a moltes companyies, entre elles trobem la Sydney Dance Company, que l’any 2008 li va encarregar la seva primera producció de llarga durada, 360º. Sis mesos després, el nomenaven director artístic, creant a partir de llavors diverses coreografies.