del 19 al 21 de març

BALLET DE LORRAINE Programa Cunningham: For Four Walls, Rain Forest i Sounddance

Compra entrades

Compartir

El centre nacional coreogràfic Ballet de Lorraine, dirigit per Petter Jacobsson, porta al Mercat un programa que comprèn tres peces del coreògraf nord-americà Merce Cunningham, que continua sent un referent per a nombroses generacions de creadors. Els treballs que veurem són For four Walls, peça amb 24 ballarins i música de John Cage interpretada en directe; RainForest, amb escenografia d’Andy Warhol, 6 ballarins i 2 músics en viu, i Sounddance, amb 10 ballarins.

UNA HORA ABANS: DS 20 DE MARÇ a les 18 h

For Four Walls

La peça original, Four Walls, era una creació amb text i coreografia de Merce Cunningham i una composició per a piano solista de John Cage. Després que s’estrenés l’any 1944 amb una única interpretació, la peça es va perdre i va caure en l’oblit. L’estructura es basa en els contrastos: fort-suau, agut-greu, etc., amb una intensitat psicològica força inusual en Cage. Aquesta peça va precedir el que identifiquem com l’obra Cage/Cunningham. Aquí topem amb la seva joventut, plena d’introspecció i d’emocions en conflicte.

For Four Walls representa les ganes de viatjar per l’espai, per l’individu i per la història que compartim. Els coreògrafs diuen: “No veiem For Four Walls com la recreació de l’original perdut, sinó com una situació que ha de permetre que s’hi reflecteixi la seva pròpia història i la nostra història amb Merce Cunningham”.

Coreografia Petter Jacobsson i Thomas Caley / Música John Cage – Four Walls (1st Mov.) / Pianista Vanessa Wagner / Escenografia i vestuari Petter Jacobsson i Thomas Caley / Vestuari Petter Jacobsson, Thomas Caley, Martine Augsbourger, Annabelle Saintier / Il·luminació Eric Wurtz
Coproducció Chaillot – Théâtre national de la Danse

Sounddance

Sounddance es podria considerar fàcilment la peça més apreciada de Merce Cunningham, tant per part del públic com de la crítica. Cunningham va crear aquesta obra, després de passar nou setmanes al Ballet de l’Òpera de París, on va crear l’espectacle Un Jour ou Deux, l’any 1973. De retorn amb els seus ballarins, va voler concebre una obra totalment oposada a la uniformitat i el caràcter uníson del ballet. Així doncs, va coreografiar un «caos organitzat» molt ràpid i ple de vigor.

Coreografia Merce Cunningham / Música David Tudor, Untitled 1975/1994* / Escenografia, vestuari i il·luminació Mark Lancaster / Escenificat per Thomas Caley i Meg Harper / Director assajos Thomas Caley

RainForest

El títol RainForest prové dels records d’infantesa que tenia Merce Cunningham del nord-oest del país i del bosc pluvial característic de la península Olímpica. Aquesta peça es diferenciava de la resta de treballs de Cunningham pel fet que, tret d’ell, tots els altres ballarins (6) interpretaven el seu paper i després abandonaven l’escenari per no tornar-hi més. Andy Warhol va donar permís a Cunningham per fer servir la seva instal·lació Silver Clouds, uns coixins de polietilè tereftalat inflats amb heli perquè poguessin surar amb llibertat per l’aire.

Coreografia Merce Cunningham / Música David Tudor / Decorats Andy Warhol – Silver Clouds / Vestuari dissenyat per Jasper Johns/ Il·luminació Aaron Copp / Escenificat per Cheryl Therrien i Ashley Chen

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2020-2021

del 19 al 21 de març

19 h (dg 18 h)

Sala MAC

25 €

Més informació

web cia

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x