• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

BORIS CHARMATZ / MUSÉE DE LA DANSE

20 ballarins pel segle XX

27 i 28 d'octubre al MACBA
ESPECTACLE PASSAT
 • Temporada

  2018-2019

 • Tarifa

  10€ (els dissabtes a la tarda l'entrada al MACBA, i per tant també l'entrada a aquest espectacle, és gratuïta)

 • Horari

  dissabte de 16 a 20h, diumenge d'11 a 15h

Pack CONSTEL·LACIÓ BORIS CHARMATZ: 35 €
Inclou entrada als 3 espectacles (2 al Mercat + funció de diumenge al MACBA)

Aconsegueix el teu pack aquí!

Un arxiu vivent que es presenta a museus d’arreu del món: vint artistes de diferents generacions interpreten, evoquen, s’apropien i transmeten cèlebres solos, ara ja oblidats, del segle passat. Uns solos que originàriament havien estat concebuts o interpretats per alguns dels ballarins, coreògrafs i artistes de performance més significatius de l’escena moderna i postmoderna. Cada artista presenta el seu museu, en què el cos és l’espai definitiu per al museu de la dansa. Per tant, no hi ha ni escenari ni demarcació de l’espai interpretatiu, sinó que els artistes circulen lliurament entre les galeries del museu i altres espais públics.

Des d’Aatt enen tionon (1996) fins a 10000 gestes (2017), el ballarí i coreògraf Boris Charmatz ha presentat tot un seguit de peces realment memorables. Tot i mantenir una extensa activitat de gira, periòdicament també pren part en esdeveniments d’improvisació amb Saul Williams, Archie Shepp i Médéric Collignon, i continua col·laborant com a ballarí amb Anne Teresa De Keersmaeker i Tino Sehgal.

Charmatz va ser artista associat del Festival d’Avinyó 2011. L’any 2013 va ser artista convidat al MoMA de Nova York, on va concebre el programa de dansa Musée de la danse: Three Collective Gestures per tot l’àmbit del museu. El 2015 fou convidat de la Tate Modern a Londres. Des de l’any 2009 és director del Centre Nacional Coreogràfic de Rennes i la Bretanya (França), que ha transformat en un museu de la dansa (Musée de la danse) de nova concepció. Ha estat artista associat de la Volksbühne a Berlín durant la temporada  2017/2018. Actualment està preparant una nova creació anomenada infini que s’estrenarà l’estiu de 2019.

Projecte Boris Charmatz / Musée de la danse / Cast Boglarka Börcsök, Boris Charmatz, Asha Thomas, Raphaëlle Delaunay, Olga Dukhovnaya, João Fiadeiro, Gregory Gaillard, Dmitry Gutov, Juliette Hilaire, Mai Ishiwata, Samuel Lefeuvre, Filipe Lourenço, Agnés Sales Martin, Fabrice Mazliah, Javier Vaquero Ollero, Sonja Pregrad, Sònia Sánchez, Frank Willens, entre d’altres / Producció Musée de la danse – Centre chorégraphique national de Rennes et de Bretagne /Direcció Boris Charmatz

#BorisCharmatz #MuseeDeLaDanse #20BallarinsPelSegleXX