30 de novembre i 1 de desembre

Danae Theodoridou SÂLMON<. Taller Dramaturgy at Work

Compra entrades

Compartir

Taller sobre el desenvolupament de metodologies artístiques i pràctiques dramatúrgiques en les arts escèniques contemporànies.

Adreçat a professionals del teatre, la dansa, les arts escèniques i la dramatúrgia.
Aquest taller serà impartit en anglès.

A càrrec de Danae Theodoridou – creadora d’espectacles, investigadora, professora de teatre i interpretació a la Universitat de Groningen (Països Baixos).

Entenent la dramatúrgia com un «procés que treballa les accions», aquest taller té com a finalitat desenvolupar i explorar les eines i les metodologies que entrellacen la dramatúrgia, la coreografia i la interpretació. Inspirat en la idea de Lenhmann, per a qui «és impensable que avui dia es desenvolupi “la” dramatúrgia d’un teatre postdramàtic, i tampoc ja no són possibles les recomanacions, i ja no diguem les prescripcions» (Lehmann, 2006), es basarà en el treball dels participants, entès com a suggeriments dramatúrgics paradigmàtics, amb la intenció de descobrir eines inventives per a l’exploració i la pràctica d’un àmbit d’interès que altrament resultaria intangible i divers. Tant individualment com en grups, els participants al taller reflexionaran sobre diferents models i aspectes dramatúrgics que són centrals per a les pràctiques escèniques contemporànies i prendran part en activitats on s’analitzaran els seus projectes i els dels altres de manera oral, escrita o sobre l’escenari. L’objectiu final és aprofundir en el procés creatiu a l’hora de desenvolupar una obra d’art, abordant tots els aspectes que hi intervenen, com ara l’articulació del concepte, les estratègies de col·laboració, les eines per generar material, la relació amb els contextos polítics i socials, etc.

En concret, en el transcurs del taller es faran servir diversos models de creació i reacció davant d’una obra per tal de: a) exposar, entendre i construir el pensament dramatúrgic; b) sospesar com aquest pensament pot informar el procés artístic; c) situar l’obra dels participants en un context més ampli de pràctiques escèniques. D’aquesta manera el taller abordarà la idea d’una dramatúrgia sense dramaturg, concebuda com una responsabilitat intel·lectual compartida que genera un denominador comú on conflueix tothom que hi participa (Van Imschoot, 2003).

Danae Theodoridou és creadora d’espectacles i investigadora. Viu a Brussel·les i té un doctorat sobre pràctiques de la Universitat de Roehampton (Londres, 2012). És professora de teatre i interpretació de la Universitat de Groningen (Països Baixos). La seva recerca explora les estructures dramatúrgiques del teatre i la dansa experimentals. Com a creadora d’espectacles i investigadora, ha creat i actuat en directe tant en solos com en obres col·lectives, i també ha pres part en projectes de recerca a Londres, Atenes, Amsterdam i París, entre d’altres, en col·laboració amb artistes i teòrics com Ivana Müller, Karen Christopher o Bojana Kunst. La seva obra ha estat guardonada amb diversos premis i ha rebut el suport d’institucions culturals com l’AHRC (Arts and Humanities Research Council), la Secretaria General de la Joventut de Grècia, la UE, workspacebrussels o PACT Zollverein. Ha presentat i publicat els seus escrits en revistes i congressos internacionals i ha impartit classes en diversos departaments universitaris i escoles d’art de tot Europa (PARTS, Dasarts a.o.). És cofundadora del projecte de recerca de tres anys de durada Dramaturgy at Work.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2015-2016

30 de novembre i 1 de desembre

de 16 h a 20 h

Sala SG - Mercat de les Flors

30€

Durada: total 8 hores

Més informació

www.danaetheodoridou.com

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x