• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

RAMÓN BAEZA

Mostra TOT DANSA 2016: Jornades joves de creació artística

1 de juny
ACTIVITAT PASSADA
 • Temporada

  2015-2016

 • Horari

  11h / 18h

 • Dies

  1 de juny

La proposta del coreògraf Ramon Baeza parteix de l’expressivitat pròpia del flamenc, que fa connectar amb sentiments i emocions, que aboca a través de la dansa i també d’un treball rítmic i musical que també li és propi. Tracta d’oferir l’oportunitat als joves i al professorat d’experimentar en primera persona la forma de viure la dansa i el ritme des del llenguatge singular del creador. Tracten de fer-los connectar amb les seves capacitats expressives i creatives individualment i en grup, buscant sinèrgies i formes de compartir, creant ritmes comuns que els facin vibrar. Baeza es fa càrrec de la formació del professorat, del procés de creació i de la direcció de la mostra del resultat final.

Ramón Baeza (1963) es va formar com a ballarí de dansa contemporània a París, Barcelona i Nova York. El 1993, juntament amb Montse Sánchez, coreògrafa ballarina de flamenc van decidir unir els seus esforços i la seva experiència per crear un nou llenguatge coreogràfic, pioner en aquell moment, en què la dansa espanyola i el flamenc i la dansa contemporània fossin protagonistes per igual. La recerca de nous registres i de noves formes va ser, i segueix sent, el segell d’identitat de la companyia que la Montse i el Ramon van decidir crear, Increpación Danza. El seu treball es va veure recompensat ràpidament amb el primer espectacle de la companyia Increpación, que va guanyar el segon premi al Certamen Coreográfico de Danza Española y flamenco de Madrid, el 1993. El 1995 va rebre el primer premi amb Wad Ras a la cinquena edició del mateix guardó. Increpación i Wad Ras van iniciar un camí que va portar la companyia a mostrar el seu treball a diversos teatres d’Espanya i Europa.

Ramón Baeza — Danza.es

El treball d’investigació d’Increpación Danza ha estat sempre acompanyat de la voluntat dels seus creadors de connectar amb el públic. En els més de vint anys de trajectòria, Increpación Danza ha estrenat 15 espectacles que s’han presentat a 25 països d’arreu del món. Però la producció no ha estat l’únic focus d’atenció dels creadors de la companyia. Tant en Ramón com la Montse han mantingut la seva activitat pròpia, en el camp de la creació, col·laborant amb altres companyies nacionals i internacionals, impartint cursos, tallers i conferències a diversos festivals, escoles i centres d’arreu.

Direcció Artística
Coreografia Ramón Baeza
Formadors Maxime Iannarelli, Natalie Labiano, Montse Sánchez

Instituts ParticipantsINS Barcelona Congrés, INS Doctor Puigvert, INS Infanta Isabel d’Aragó, INS Joan Salvat-Papasseit, INS Lluís Domènech i Montaner, INS Menéndez Pelayo, INS Turó de Roquetes.

Hi col·labora: Escola Municipal de música (Director,  Joan Vayreda)

Xifres:

 • 7 instituts
 • 11 professorat
 • 108 alumnes
 • 2 funcions (matí: alumnes, tarda: famílies)

Direcció general del projecte
Institut d’Educació de Barcelona, Mercat de les Flors, Institut del Teatre

Multimèdia