19 de juny

Integra Sons INTEGRA SONS: Concert al Mercat. La música com a eina de creixement personal i transformació social

Compartir

Concert conjunt entre l’Orquestra Do d’Acords i la Companyia i Escola de Dansa Carles Ibáñez

El músic i pedagog Pablo Persico, director de Do d’Acords, i el coreògraf Carles Ibáñez, director de l’Escola de Dansa que porta el seu nom, sumen esforços en un espectacle artístic i social que fusionarà melodies ètniques i dansa clàssica i contemporània.

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble Sec, Do d’Acords, és un projecte sociocultural de l’associació Integra Sons, que acumula anys d’experiència en la creació musical comunitària dels infants d’entorns desfavorits.

Per l’escenari del Mercat de les Flors desfilaran més de 40 alumnes de l’orquestra i 80 de l’Escola de Dansa, acompanyats per artistes professionals que se sumen voluntàriament a la iniciativa, com un quartet de corda de l’OBC i el grup TaHaDi .

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble Sec, Do d’Acords, torna a escena el proper dijous 19 de juny a les 19:00 hores al Mercat de les Flors. I ho fa d’una manera molt especial. En aquesta ocasió, els nens, nenes i joves alumnes d’aquest projecte de creació musical comunitària, impulsat per l’associació Integra Sons, compartiran escenari amb els alumnes i ballarins de la Companyia i Escola de Dansa Carles Ibáñez, una de les escoles de ballet de referència de la ciutat. La posada en escena d’aquest espectacle conjunt entre ambdues entitats es traduirà en 40 alumnes de l’Orquestra i 80 ballarins de l’Escola de Dansa damunt de l’escenari, acompanyats per una desena de músics professionals, com ara un quartet de corda de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) o el grup de música ètnica TaHaDi.

El recital anirà a càrrec del músic i pedagog argentí Pablo Persico, director de l’orquestra i de l’associació Integra Sons, que ha dissenyat l’espectacle conjuntament amb el coreògraf Carles Ibáñez, el director de l’escola de ballet que l’any passat va complir 25 anys al Poble Sec, 33 des que es va fundar l’any 1981. Aquest serà el concert més exigent que hagi ofert fins ara Do d’Acords, que va començar la seva activitat en aquest barri de Barcelona fa quatre anys. El concert servirà per constatar l’evolució del grup de treball, format per alumnes dels centres públics d’aquest barri, com ara les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; els instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social espai 12@16. Una mostra d’aquest creixement artístic serà veure en acció alumnes dirigint l’orquestra, que interpretarà les seves pròpies creacions.

Cada jove músic de l’orquestra comptarà amb un grup d’instruments arribats d’arreu del món amb els que crearan diverses atmosferes sonores que serviran de guió per als ballarins. La fusió entre melodies ètniques i dansa clàssica i contemporània serà el gran atractiu d’un concert que transcendeix, un cop més, la vessant artística. I és que l’espectacle suposa el compliment d’un dels objectius fonamentals de l’associació Integra Sons, com ho és el fet d’integrar diverses entitats, escoles, equipaments i professionals del sector artístic i social en una tasca tant fonamental com la convivència i la cohesió social. Amb aquesta línia de treball, Do d’Acords, té previst fer una nova actuació, de cara la temporada vinent, amb els Castellers del Poble Sec, per seguir generant sinergies entre el teixit associatiu del Poble Sec i l’orquestra.

Do d’Acords (Integra Sons): la melodia de la convivència
Impulsat per l’associació sense ànim de lucre, Integra Sons, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Do d’Acords és un projecte de creació artística comunitària destinat a nens i joves de diferents orígens i nacionalitats del barri del Poble Sec, creat i dirigit pel músic i pedagog argentí Pablo Persico. El seu objectiu és afavorir i estimular socialment i emocionalment els alumnes participants que, a través de la música, adquireixen valors, superen prejudicis culturals i milloren l’autoestima. La majoria d’ells són infants en risc d’exclusió social, fills de famílies amb pocs recursos i que, a través de la música, han experimentat un creixement personal molt valorat per la comunitat educativa del barri.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2013-2014

19 de juny

19 h

Sala MAC

entrada gratuïta

Més informació

Integra sons

 

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x