15 de maig de 2012 (20h)

Impregnaciones de la Srta. Nieve y Guitarra

Compartir

Aquest acte forma part de Barcelona Poesia 2012 (XXVIII Festival Internacional de Poesia de Barcelona), que se celebrarà del 8 al 17 de maig

L’ACTIVITAT

Impregnaciones de la Srta. Nieve y Guitarra és un solo de la ballarina, coreògrafa i escriptoraMónica Valenciano (Las Palmas de Gran Canaria, 1961), artista que treballa el cos empeltat de text i viceversa. Fundadora de la companyia El Bailadero el 1996 i autora també de diversos llibres, actualment és una de les ballarines i coreògrafes més admirades, sobretot pel seu llenguatge fort i personal i la capacitat de fer confluir a escena alens i formes creatives ben diferents. En aquest cas presentarà una peça sobre la confluència entre un personatge a la deriva, meitat real, meitat creat, i una mirada que busca entre aquestes dues meitats. Es tracta d’un trànsit que pel camí va deixant de ser-ho, que construeix itineraris entre la mirada dels espectadors, l’espai i la dansa.

Energia enfront de convencionalismes, impuls enfront de partitura, fragment enfront de línia traçada.

L’ARTISTA

Ballarina i coreògrafa, Mónica Valenciano es va formar a l’Institut del Teatre de Barcelona i és llicenciada per la RESAD de Madrid. Va completar la seva formació amb diverses disciplines: ioga Iyengar, R. Laban, improvisació, boxa, tir a l’arc i thai-txi a l’Escola d’Arts Marcials de Wudang. Va crear la companyia El Bailadero el 1996. Entre les peces que ha creat i ha interpretat, hi trobemAupaPuntos suspensivosMiniaturasPeso galloAdivina en plataLa serie de los disparates(nº1: Hueso de Santo, nº2: De cuerpos presentes, nº3: Río, nº 4: Transparencias, nº 5: 5 Misterios, nº 6: 22 Visiones i nº 7: Don´t Explain) i Señorita Nieve y Guitarra. Ha desenvolupat una línia pedagògica paral•lela al seu treball de creació impartint cursos i tallers. Ha creat juntament amb altres coreògrafes els grups d’investigació UVI i La Inesperada. Ha presentat els seus dibuixos en diverses exposicions. També ha realitzat lectures poètiques. En col•laboració amb Chus Domínguez, investiga el llenguatge del cos en la imatge, compartint residències en creació. Ha editat els llibres Música en los huesos (Ed. La luz roja), Diarios de una estación (La Porta, Barcelona), Octava: Un pescador con subtítulos (Ed. Escrito a lápiz) iDisparates (Pliegos de teatro y danza, d’Antonio F. Lera). Les seves obres s’han representat en teatres i festivals d’arreu del món. En el festival Desviaciones 1999 (Madrid) va presentar una retrospectiva de la seva obra. El festival Escena Contemporánea de Madrid li va dedicar el 2004 el cicle Perfil.

ORGANITZA

Barcelona Poesia 2012

COL·LABORA

Mercat de les Flors

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2011-2012

15 de maig de 2012 (20h)

Acte gratuït

Més informació

La web del Festival

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x