27 de maig (19h)

Gala del Festival Internacional de Claqué 2012

Compartir

Organitzat per l’Associació “Tot pel Claqué”

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CLAQUÉ 2012

Novena edició del festival de claqué organitzat per l’Associació “Tot pel Claqué”, plataforma creada l’any 1999 per impulsar el claqué i integrar-lo en les arts escèniques del nostre país. Enguany el festival, que transcorre a diferents espais de la ciutat (Mercat de les Flors, Nau Ivanow i Plaça del Molino) amplia la presència internacional amb Lane Alexandre (Chicago) i Pia Neises (Alemanya).

GALA: 27 DE MAIG

La gala, presentada enguany per Mari Pau Huguet, és l’espai on les companyies i els ballarins professionals presenten fragments dels seus espectacles amb la intenció de mostrar les noves tendències i la diversitat d’estils. Molts dels espectacles d’aquestes companyies han estat representats en festivals internacionals o estan de gira en diferents punts de l’estat i de l’estranger. És un gran esdeveniment que incentiva i estimula la creació de nous espectacles. Durant la gala també es fa entrega del Premi Claqueta, que pretén donar reconeixement a aquelles persones que han contribuït a fer créixer el claqué a Barcelona.

Músics: Martí Ventura, piano / Pepo Doménech, contrabaix / Ricard Grau, bateria

COMPANYIES PARTICIPANTS (PER ORDRE ALFABÈTIC):

Clac&Roll: és una companyia formada per varis artistes especialistes en claqué, cant i interpretació. Tots els seus components s’han format àmpliament en teatre musical i posseeixen una àmplia experiència professional, la qual cosa els permet realitzar espectacles molt variats i sorprenents. Des de 1999 han creat 8 espectacles de claqué per a diversos públics. “TapArpègics” és un espectacle que gira al voltant d’un innovador i estrany instrument musical, sobre el que es baila i que emet senyals sonores de manera que els ballarins es converteixen en músics. Multidisciplinar i original, “TapArpègics” barreja videoart, música electrònica i el virtuosisme i la tècnica del claqué.
Companyia Rem: Projecte sorgit l’any 2010. Laia Molins comença a desenvolupar un espectacle, “L’Estació”, amb una idea original, que parteix de músiques originals, composades pel saxofonista Cesc Miralta i coreografies pròpies, creades per un mateix fi, al servei d’un viatge experimental a través de 4 ballarines de diferents estils (claqué, flamenc, hip-hop i contemporani) que fusionen els seus moviments com a eina d’expressió i comunicació. Recentment la companyia Rem ha estat convidada al Festival de Claqué de Reus i ha fet temporada al teatre SAT (octubre 2011).
David Batlló: Ballarí i malabarista, porta molts anys desenvolupant la fusió entre aquestes dues tècniques. El seu nou espectacle, “Lluernes”, el defineix com música per als ulls. És un número solista a capella on es combinen els malabars de rebot amb el claqué. A “Lluernes” es planteja com seria quan una persona es desperta i s’adona que ja no té por de somiar, perquè somiar és jugar i jugar es viure.
Compañía: Sharon Lavi. Música: Tal Ben Ari (Tula). Amb la participació especial de  Mandy Kol. Nou treball dins d’un nou format i amb una nova formació del creador/director de TAPEPLAS. A la gala del Festival de Claqué de Barcelona, la companyia estrenarà la seva recent col•laboració amb la cantant Tal Ben Ari (Tula). La música en directe, de la mà de músics integrats dins de l’aspecte coreogràfic visual i personal de la companyia, és una mescla provinent del repertori de la mateixa cantant (música de influència Sefardita, del Yemen i de diverses cultures mediterrànies). La intervenció de la companyia a la gala també comptarà amb la presència especial de l’artista de claqué israeliana Mandy Kol.
Tap Olé: Companyia creada i dirigida pels ballarins Guillem Alonso i Roser Font. En el seu espectacle homònim, i representat internacionalment, es fusionen estils de cultures diferents com la guitarra espanyola i el claqué així com el “sand dance” (claqué aplicat a la sorra) i percussió corporal. El novembre del 2010 van estrenar la seva nova creació “Tapeando”, al teatre SAt! de Barcelona i, després de fer temporada al teatre Goya l’estiu passat, ha estat de gira per, Alemanya, Londres, Tallin i Suïssa amb una gran acollida del públic.
Trakatap: Companyia fundada el 2005 per la ballarina Roser Font. El seu primer espectacle, homònim, ofereix grans dosis de ritme expressat en diferents vessants. “Trakatap” ha estat representat tant nacionalment com internacionalment.

Clac&Roll: és una companyia formada per varis artistes especialistes en claqué, cant i interpretació. Tots els seus components s’han format àmpliament en teatre musical i posseeixen una àmplia experiència professional, la qual cosa els permet realitzar espectacles molt variats i sorprenents. Des de 1999 han creat 8 espectacles de claqué per a diversos públics. TapArpègics és un espectacle que gira al voltant d’un innovador i estrany instrument musical, sobre el que es baila i que emet senyals sonores de manera que els ballarins es converteixen en músics. Multidisciplinar i original, TapArpègics barreja videoart, música electrònica i el virtuosisme i la tècnica del claqué.

Companyia Rem: Projecte sorgit l’any 2010. Laia Molins comença a desenvolupar un espectacle,L’Estació, amb una idea original, que parteix de músiques originals, composades pel saxofonista Cesc Miralta i coreografies pròpies, creades pera  un mateix fi, al servei d’un viatge experimental a través de 4 ballarines de diferents estils (claqué, flamenc, hip-hop i contemporani) que fusionen els seus moviments com a eina d’expressió i comunicació. Recentment la companyia Rem ha estat convidada al Festival de Claqué de Reus i ha fet temporada al saT! Teatre (octubre 2011).

David Batlló: Ballarí i malabarista, porta molts anys desenvolupant la fusió entre aquestes dues tècniques. El seu nou espectacle, Lluernes, el defineix com música per als ulls. És un número solista a capella on es combinen els malabars de rebot amb el claqué. A Lluernes es planteja com seria quan una persona es desperta i s’adona que ja no té por de somiar, perquè somiar és jugar i jugar es viure.

Compañía Sharon Lavi: Música: Tal Ben Ari (Tula). Amb la participació especial de  Mandy Kol. Nou treball dins d’un nou format i amb una nova formació del creador/director de TAPEPLAS. A la gala del Festival de Claqué de Barcelona, la companyia estrenarà la seva recent col·laboració amb la cantant Tal Ben Ari (Tula). La música en directe, de la mà de músics integrats dins de l’aspecte coreogràfic visual i personal de la companyia, és una mescla provinent del repertori de la mateixa cantant (música de influència Sefardita, del Yemen i de diverses cultures mediterrànies). La intervenció de la companyia a la gala també comptarà amb la presència especial de l’artista de claqué israeliana Mandy Kol.

Tap Olé: Companyia creada i dirigida pels ballarins Guillem Alonso i Roser Font. En el seu espectacle homònim, i representat internacionalment, es fusionen estils de cultures diferents com la guitarra espanyola i el claqué, així com el “sand dance” (claqué aplicat a la sorra) i percussió corporal. El novembre del 2010 van estrenar la seva nova creació Tapeando al teatre SAt! de Barcelona i, després de fer temporada al teatre Goya l’estiu passat, ha estat de gira per, Alemanya, Londres, Tallin i Suïssa amb una gran acollida del públic.

Trakatap: Companyia fundada el 2005 per la ballarina Roser Font. El seu primer espectacle, homònim, ofereix grans dosis de ritme expressat en diferents vessants. Trakatap ha estat representat tant nacionalment com internacionalment.

ENTREGA DEL PREMI CLAQUETA

El Premi Claqueta pretén donar reconeixement als ballarins que, gràcies a anys de dedicació, han aportat i contribuït a fer créixer el claqué a Barcelona. Mireia Font, Lluís Méndez i Rafel Méndez (creadors de la companyia Camut Band), Joshua Hilbermann, Pilar Sans, Jordi Soler “Monda” i Coco Comín han sigut alguns dels premiats en les edicions anteriors. Aquest any el guardonat és Enric Torné. Ballarí des dels 12 anys i coreògraf, té una trajectòria que va des dels escenaris del teatre musical i l’òpera fins la televisió, passant pel cinema. Durant 8 anys forma part del grup Estudi Anna Maleras i actua en teatres i festivals d’arreu del país. Ha format part de les companyies de claqué Sabaskha, Camut Band i Delorgan. En el terreny del teatre musical ha treballat en espectacles de Dagoll Dagom, Comediants, Focus, Teatreneu, l’Orquestra del Teatre Lliure, La Locomotora Negra, amb “Estan Tocant la nostra cançó”, “Flor de Nit”, “Historietes”, “West Side Story”, “Pirates”, “Tren de Somnis”… Ha participat a les òperes “La Flauta Màgica” i “Il Tavarro” i a les pel•lícules “Un único deseo”, de Juan Carlo Bonete, i “El amante bilingüe”, de Vicente Aranda. Des de 1983 ha estat professor de jazz i claqué en diferents i reconegudes escoles d’arreu de Catalunya. La seva àmplia experiència artística i docent ha contribuït a difondre l’art del claqué al públic i, a més, fa d’Enric Torné un referent per a les generacions posteriors de ballarins d’aquesta disciplina.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2011-2012

27 de maig (19h)

12€

Més informació

Web de l’Associació Tot pel Claqué

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x