• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

0

Exposició Memòria roja

del 20 al 23 de gener
 • Temporada

  2021-2022

 • Horari

  Una hora abans de les funcions

 • Tarifa

  Gratuït

Memòria roja proposa un recull de diferents treballs entorn de la postguerra espanyola, la qual va ser més dura i més llarga que la Guerra Civil. El silenci segueix operant sobre aquest període del qual encara no se n’ha parlat prou, especialment de les experiències dels vençuts, els rojos.

L’exposició posa en context, de manera visual, alguns fets històrics rellevants per comprendre l’espectacle Rojos: la violència del genocidi fundacional del franquisme, la por, la gana, el canvi de moral amb la imposició del nacionalcatolicisme, destacant les experiències de les dones republicanes que han sigut, històricament, un col·lectiu doblement invisibilitzat, tant per dones com per roges.

En l’espai expositiu conviuen alguns cartells extrets de la publicació Rojos!, la sèrie ROGES! centrada en les dones republicanes i la sèrie anomenada los pinos rojos. També es trobarà el fanzine alguns apunts sobre postguerra espanyola, a disposició de l’espectador.

L’exposició l’ha realitzat Àurea Estellé Alsina, artista gràfica i visual multidisciplinaria. La seva pràctica artística aborda temàtiques de justícia social que l’interpel·len, com ara l’època de postguerra espanyola. Des d’una mirada subjectiva, combina recerca teòrica, fonts documentals i narració visual. Emmarcada en les arts gràfiques i visuals, treballa des de l’apropiació i la juxtaposició de materials. Utilitzant la simbologia i la semiòtica de les imatges, assenyala una problemàtica per generar un debat i provocar una reflexió.

L’any 2020, Estellé Alsina va ser guanyadora de la XV edició dels ajuts a la jove creació d’arts visuals Felícia Fuster, en la categoria gravat, amb el seu projecte ROGES!. Va participar en l’exposició col·lectiva “Poètiques del desig i la memòria” a la Fundació Felícia Fuster. Durant el 2021, va ser resident a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. Al novembre del 2021 va exposar a la Lleialtat Santsenca. El seu projecte Memòria roja ha estat seleccionat per formar part del cicle Temporals 2022 d’exposicions itinerants als Centres Cívics de Barcelona, itinerant al CC Pere Quart, CC Sant Andreu i CC Pere Pruna.