• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

0

El Mercat organitza un laboratori dins del cicle Dansa i Música en Conversa

dissabte 15 i diumenge 16 de gener
 • Temporada

  2021-2022

 • Tarifa

  20 €

Vinculat als artistes del cicle  Dansa i Música en Conversa el Mercat de les Flors organitza un LAB de transmissió els dies 15 i 16 de gener del 2022. La  proposta és una aproximació a les eines i metodologies de diàleg entre dansa i música que fan servir els artistes que presenten creacions en aquest cicle, a través de tres pràctiques. El LAB està obert a intèrprets de la comunitat d’estudiants i professionals de dansa i música.
Cada parella de creadors de dansa i música conduirà una pràctica en sessions de tres hores:

Dissabte 15 de gener de 10.30 a 13.30 h: EMMA VILLAVECCHIA I MAURICI VILLAVECCHIA
Rítmia neix d’una fascinació compartida entre el músic-compositor Maurici Villavecchia i la ballarina-coreògrafa Emma Villavecchia al voltant del ritme i la percussió. L’estiu del 2019 comencen a investigar plegats, encuriosits per la dimensió poètica, geomètrica i sensorial dels polirritmes. El solfeig rítmic carnàtic (Solkattu)  i el llenguatge musical Nuzic (un nou sistema en desenvolupament que posa en relleu els aspectes numèrics de la música) els acompanyen al llarg del procés de creació com a font d’inspiració i com a llenguatge comú. En aquest laboratori teòrico-pràctic presentaran les bases d’aquest llenguatge, així com altres eines perceptives que conformen la metodologia de creació de Rítmia, entrellaçant tècniques de composició musical i pautes coreogràfiques. Els participants tindran l’oportunitat d’aplicar aquestes eines generant nous materials i analitzant conjuntament algunes seccions de la peça.

Dissabte 15 de gener de 15.30 a 18.30 h: MANEL SALAS I NÚRIA ANDORRÀ
Manel Salas i Núria  Andorrà compartiran diferents eines que han desenvolupat en el camp de la composició a temps real a través de les seves col·laboracions. Es centraran en el treball de l’escolta i l’espai, tant del so com del moviment i en com interaccionar entre les dues disciplines artístiques.

Diumenge 16 de gener de 10.30 a 13.30 h: SÒNIA SÁNCHEZ I AGUSTÍ FERNÁNDEZ
Agustí Fernández i Sònia Sánchez creen música i dansa a temps real des de fa molts anys a partir de la tècnica de la improvisació lliure. Desenvolupen un treball rigorós i profund basat en un gran coneixement tècnic i orgànic de l’instrument (el cos, la veu i el piano), l’observació i el diàleg. La importància de l’escolta i de donar vida a l’espai els uneix en la mateixa recerca artística. Exploren els límits de la música, la dansa i l’aproximació a l’amor i al dolor de viure dins d’aquesta frontera, apropant-se als seus marges, als detalls desapercebuts, i creant així moments únics.

La data d’inscripcions és des del 23 de desembre al 10 de gener.

REQUISITS DE LES PERSONES INTERESSADES:

 • El LAB té un cost de 20 € .
 • Hi ha 16 places disponibles que s’atorgaran per ordre d’inscripció i pagament.
 • Disponibilitat i compromís per tots els dies i horaris del LAB.
 • Cal que tots els músics que portin el seu instrument també aportin el sistema d’amplificació del mateix. El Mercat de les Flors no podrà facilitar mitjans d’amplificació.
 • A tots els ballarins de flamenc interessats en el taller se’ls proporcionarà una base de fusta per tot el treball de “zapateado”, ja que l’espai no disposa de terra de flamenc.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ A LA CONVOCATÒRIA: Per a la inscripció al taller es requereix fer el pagament del cost del mateix i enviar fitxa d’inscripció + un breu CV.

Descarrega la FITXA D’INSCRIPCIÓ

Enviament fitxa d’inscripció i CV sintetitzat a participa@mercatflors.cat – Ref. “LAB  DANSA I MÚSICA EN CONVERSA

La Fundació Banc Sabadell dona suport al projecte CÈL·LULA.