• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

ROSER LÓPEZ ESPINOSA

Dissabte amb Taller: ‘Jocs, vols, trames i mecanismes’

6 maig
ACTIVITAT PASSADA
 • Temporada

  2022-2023

 • Horari

  De 10 a 13 h

 • Tarifa

  10 € (8 € abonats)

 • Espai

 • Dies

  6 maig

Al taller ens endinsarem en l’imaginari físic de Roser López Espinosa, que s’ha plasmat en espectacles com Lowland, Novembre, Trama, Miniatura, L’estol, etc. Jugarem amb la imaginació del cos per crear moviment de maneres infinites, amb agilitat, delicadesa, creativitat i enginy. Provarem jocs que ens permeten “volar arran de terra”, com pujar i baixar de nivell, córrer, saltar, girar, fer tombarelles i aeris senzills.

Crearem moviment a partir d’idees com fragmentar el moviment, per convertir-nos en ninots articulats com els “playmòbil” . Ballarem fent-nos grans nusos amb els companys i companyes i jugant a desembolicar-nos. Descobrirem el moviment ondulejant i continu mentre creem “camins al cos”. Farem jocs d’escolta i d’equip, per a seguir-nos com a grup i crear danses col·lectives. I inventarem nous moviments jugant, jugant, jugant… De quantes maneres diferents podem moure’ns? El moviment i la imaginació són infinites!

Roser López Espinosa, formada a Escola Superior d’Arts d’Amsterdam (Països Baixos), va entrenar amb l’exentrenador olímpic de gimnàstica Jaume Miró. Ha ballat a Holanda amb Katie Duck / Magpie Music Dance Company, Marta Reig Torres i Pere Faura. A Barcelona ha treballat majoritàriament amb Àngels Margarit / Cia Mudances, així com amb Cesc Gelabert, el director Iago Pericot i el cineasta Isaki Lacuesta, entre d’altres. El seu treball com a creadora li ha valgut el reconeixement amb diversos premis i és regularment present a escenaris internacionals amb peces com Lowland, Novembre o Hand to hand. Al 2017 crea la peça de gran format L’estol per a la Producció Nacional de Dansa. Al 2019 estrena la peça de grup Trama al Mercat de les Flors, que és Premi a Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica. Al 2020 crea la peça de dansa inclusiva Fine Lines per a Skånes Dansteater i el programa Europe Beyond Access. És coreògrafa invitada per companyies internacionals com Skånes Dansteater (Suècia), Conny Jansen Danst (Holanda), Zagreb Dance Company (Croàcia) i MiR Company (Alemanya), entre d’altres. També col·labora amb companyies de circ com Circ Pànic (Catalunya) i Cie XY (França) i és docent a centres de formació internacionals.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Edat recomanada: de 6 a 10 anys (els adults recolliran l’infant al final de l’activitat)

Material que han de portar els/les infants / famílies: roba còmode