Diumenge 1 de desembre

JUAN DOMÍNGUEZ Dirty Room

Compartir

Seguint el solc de conspiració poètica que anima la sèrie coreogràfica en tres temporades Clean Room, es presenta a Barcelona -i com a regal de clausura al cicle Hacer Historia(s)-, Dirty Room, una col·lecció d’extractes que reviu alguns dels episodis d’aquesta sèrie mítica, insistint a crear situacions que infiltren el que és meravellós en la vida quotidiana i que desplacen l’atenció de les accions del performer a la nostra potència d’imaginació i acció com a audiència. Dirty Room teixirà els fils del present absolut per a reconnectar la poesia al cos. Ens deixarà veure les possibilitats de transformació poètica de la realitat a través d’una construcció coral.

El treball de Juan Domínguez es gesta en l’escena de la dansa madrilenya de finals dels vuitanta, amb les coreògrafes Blanca Calvo, La Ribot, Olga Mesa o Ana Buitrago. Quan pocs anys després comença a crear el seu propi treball, Juan Domínguez es desplaça immediatament i inicia un procés “d’esborrat” respecte a la seva identitat com a ballarí i de qüestionament dels paràmetres de la creació en escena. Apareixen llavors altres materialitats i també altres cossos: el del text, el del pensament, el de la imatge, fins i tot el cos sencer del teatre, el de la màquina que ens reuneix i, per descomptat, el de l’espectador. Incapaç d’obviar les estructures que defineixen la situació teatral, el seu treball com a autor aviat s’emmarca en l’anomenada dansa conceptual de principis dels noranta. En aquesta constel·lació Juan Domínguez es presenta a si mateix com un pallasso conceptual, un cowboy màgic, un model poeta i un comissari del plaer. La seva extensa producció realitzada al llarg de vint anys inclou peces dirigides per ell o creades en col·laboració.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2019-2020

Diumenge 1 de desembre

de 12 a 14 h

Activitat gratuïta. Inscripció prèvia a confirmacions@mercatflors.cat

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x