• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

‘En Residència’ edició 2019 – 2020

Institut Escola Antaviana amb Sebastián García Ferro
Institut Bernat Metge amb Joâo Lima

Comença un nou curs d’EN RESiDÈNCiA

El comissariat i la mediació del Graner i el Mercat de les Flors posa en diàleg al Sebastián García Ferro i l’Institut Escola Antaviana i el João Lima i l’Institut Bernat Metge durant el curs 2019-20, dins el programa EN RESiDÈNCiA de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

Sebastián García Ferro és coreògraf, ballarí, performer, director i compositor, Sebastian García Ferro és un creador que investiga i experimenta a través de la barreja de disciplines. A les seves creacions, apareixen amb regularitat dansa, teatre físic i visual, vídeo i disseny sonor. És coreògraf associat de La Caldera – Les Corts, col·laborador artístic de l’Auditori, compositor resident de la Fundació Phonos de la Universitat Pompeu Fabra i  director artístic del Barcelona International Dance Exchange (B.I.D.E.), una plataforma per a coreògrafs, ballarins i performers integrada per festivals i equipaments d’Europa, Àsia i Amèrica.

Més info: https://www.redescena.net/compania/35798/cia-sebastian-garcia-ferro

/

L’Institut Escola Antaviana (les Roquetes, Nou Barris) participa per segona vegada a EN RESiDÈNCiA, amb alumnes de 2n d’ESO. La seva primera participació va tenir lloc a la desena edició (2018-2019), amb les creadores Nora Ancarola i Marga Ximénez. L’Institut Escola Antaviana es caracteritza per un projecte educatiu que considera la inclusió i l’atenció de la diversitat com un dels objectius principals. El seu alumnat és una mostra molt àmplia de tot l’espectre social del barri i presenta un grau molt alt de diversitat pel que fa a necessitats educatives individuals i entorn socioeconòmic. Antaviana té, a més, una forta vinculació amb les famílies, el barri i els seus equipaments, com l’Ateneu de Nou Barris, que és referent per a tota la seva comunitat educativa. Professor: Jorge Carrasco.

Més info: https://escolantaviana.org/

*****************************

João Lima (Brasil, 1980). Exerceix de coreògraf, intèrpret i productor cultural en diverses organitzacions artístiques. Va formar part del Curs de Recerca i Creació Coreogràfica del Fórum Dança, a Lisboa, i també va completar la formació ESSAIS al Centre National de Danse Contemporaine d’Angers, França. Des de fa gairebé 20 anys, actua i ensenya teatre i dansa a Amèrica Llatina i Europa. El 2009 i el 2014 va dirigir el Fòrum Articulacions d’Arts Performatives a Recife. Entre les seves creacions es troben “O Outro do Outro” (2010), “Ilusionistas” (Premi Klauss Vianna, 2012), “Morder la Lengua” (Premi Klauss Vianna, 2014) i més recentment, “Vibrar el temps” (2018), com a part del projecte Tot Dansa, promogut pel Mercat de Les Flors, Institut del Teatre i Institut d´Educació de Barcelona. Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, col·labora amb les revistes Negratinta (ES), Yuca (ING), Continente (BR) i Interdanza (MEX)

Més info: http://joaolima.info/

L’Institut Bernat Metge (la Verneda i la Pau, Sant Martí) va participar a la primera edició d’EN RESiDÈNCiA (2009-2010) amb Daniel Chust Peters. Hi torna a participar amb un grup d’alumnes de 4rt d’ESO. En funcionament des del 1972, l’Institut Bernat Metge ofereix estudis d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.  En el context del Pla de Barris s’ha impulsat un conjunt de millores d’aquest centre, incloent una intervenció educativa i social, amb la participació de la comunitat educativa i dels agents socials, econòmics i veïnals de l’entorn. Professorat: Amadeu García i Eva Navas.

Més info: http://institutbernatmetge.cat/


El Mercat de les Flors-Graner també està comissariant i mediant la residència de Silvia Sant a l’Institut Montjuic, amb l’alumnat de 3r d’ESO, consulta’n tota la informació AQUÍ

Més info i seguiment del programa complet d’EN RESiDÈNCiA a http://www.enresidencia.org/

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu