• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

LIA RODRIGUES COMPANHIA DE DANÇAS

CONSTEL·LACIÓ LIA RODRIGUES + BRASIL NEXT: Encantado

Del 4 al 6 de maig
ESPECTACLE PASSAT

Creat en el context de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, aquest espectacle s’anomena Encantado perquè reflecteix el desig d’emprar la màgia i els sortilegis com a guies del procés creatiu que té lloc en els moments tan dramàtics que es viuen al Brasil. Com podem encantar les nostres pors i situar-nos en l’àmbit col·lectiu, a prop els uns dels altres? Com podem encantar les nostres idees i els nostres cossos per transformar-los en imatges, danses i paisatges?

Nascuda a São Paulo, Lia Rodrigues va formar part de la companyia Maguy Marin a París. En tornar al Brasil, va fundar la Lia Rodrigues Companhia de Danças a Rio de Janeiro, que ofereix activitats, laboratoris de dansa, produccions, classes i assajos durant els dotze mesos de l’any. El 1992 va crear el Panorama Festival, que va dirigir durant catorze anys i que ha esdevingut el més important de Rio de Janeiro.

Des de 2004, la companyia crea activitats educatives i artístiques per a la favela Maré de Rio de Janeiro, en col·laboració amb l’ONG Redes de Desenvolvimento da Maré. A partir d’aquesta col·laboració, el 2009 va néixer el Centro de Artes da Maré i l’octubre de 2011 es va crear l’Escola Livre de Danças da Maré. Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria professional i artística, la coreògrafa Lia Rodrigues no només s’ha dedicat a la creació i la pràctica artística, amb encàrrecs i actuacions a les principals capitals mundials, sinó també a l’ensenyament, amb l’organització de tallers i seminaris arreu del planeta. Creu en la sinergia entre l’art i els processos socials i combina la militància amb les utopies.

Creació Lia Rodrigues / Ballada i creada em estreta col·laboració amb Leonardo Nunes, Carolina Repetto, Valentina Fittipaldi, Andrey da Silva, Larissa Lima, Ricardo Xavier, Joana Lima, David Abreu, Matheus Macena, Tiago Oliveira, Raquel Alexandre / Assistència coreogràfica Amalia Lima / Dramatúrgia Silvia Soter / Col·laboració artística i imatges Sammi Landweer
Coproducció Chaillot – Théâtre National de la Danse – Paris; Le CENTQUATRE – Paris; Festival d’Automne à Paris; Scène nationale Carré-Colonnes, Bordeaux Métropole; Le TAP – Théâtre Auditorium de Poitiers; Scène nationale du Sud-Aquitain; La Coursive, Scène nationale La Rochelle; L’Empreinte, Scène nationale Brive -Tulle; Théâtre d’Angoulême Scène Nationale; Le Moulin du Roc, Scène nationale à Niort; La Scène Nationale d’Aubusson, l’OARA – Office Artistique de la Région Nouvelle-Aquitaine; Le Kunstenfestivaldesarts – Bruxelles, Theaterfestival – Basel, HAU Hebbel am Ufer – Berlin, Festival Oriente Occidente – Roveretto, Theater Freiburg, Julidans – Amsterdam; Teatro Municipal do Porto; Festival DDD – dias de dança; Lia Rodrigues Companhia de Danças, Association Lia Rodrigues-France amb el suport de Maré i Centro de Artes da Maré i els partners de FONDOC (Occitània) / La  Fondation d’entreprise Hermès és la mecenee de Portrait Lia Rodrigues al Festival d’Automne de Paris / Amb el suport international Relief Fund for Cultural; Organitzacions educatives 2021 del Ministeri Federal d’Afers Exteriors d’Alemanya, el Goethe-Institut i altrs socis / Agraïments Thérèse Barbanel, Antoine Manologlou, Maguy Marin, Eliana Souza Silva, equip del Centro de Artes da Maré
Lia Rodrigues és artista associada a Chaillot – Théâtre national de la Danse i CENTQUATRE, França

Peça dedicada a Oliver

Conversa post-funció: divendres 5 de maig

Gaudeix d’un 30% de descompte en la compra de la teva entrada adquirint el PACK Lia Rodrigues aquí!