• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Sébastien Ramírez, Rocío Molina & Honji Wang

Felahikum

5 i 6 de març
ESPECTACLE PASSAT
  • Temporada

    2014-2015

  • Durada

    55'

  • Tarifa

    16€

  • DIVENDRES JOVE

    10€

  • Horari

    20:30 h

  • Espai

A Felahikum (nom àrab atribuït a l’origen de la paraula flamenc), Sébastien Ramirez dur a terme una recerca profunda amb les ballarines Rocío Molina (flamenc, Sevilla) i Honji Wang (hip-hop i ballet clàssic, Berlín), en què confronta diferents estils de dansa. L’intercanvi coreogràfic servirà per cercar un possible diàleg entre aquestes cultures de la dansa i per tractar la condició de la dona en la societat, entre altres aspectes de la dimensió social del flamenc i el hip-hop.

Sébastien Ramirez va començar com a B-Boy el 1996 i el 2000 ja era un ballarí i coreògraf professional. Inspirat per la cultura Hip-Hop des de la seva infància, la seva atenció es va centrar en el B-boying; a través del desenvolupament de diversos moviments propis va construir una filosofia personal de la tècnica i va explorar diferents àrees de la dansa per acabar creant el seu propi estil “suau i controlat”.

Honji Wang va estudiar dansa clàssica durant deu anys al conservatori de Frankfurt abans d’entrar en contacte amb les tècniques de hip hop com el B-Girling, el House o el Newstyle. El 2010 comença la seva relació professional amb Ramirez, junts creen el duet AP15 i un any després Monchichi, una producció de dansa teatral; ambdós espectacles, premiats en diversos certàmens, han girat amb gran èxit per tot el món en espais com el Théâtre de la Ville de Paris i el Sadler’s Wells de Londres. Posteriorment van presentar Borderline (2012-2013).

La trobada de Honji Wang amb Rocío Molina, dirigides per Sébastien Ramirez, planteja quin llenguatge coreogràfic en pot resultar d’unir a aquestes dues dones i les seves actituds, postures i estètiques específiques. Rocío Molina aporta el contrapunt de l’art flamenc que domina des d’una alçada artística incontestable i en la plenitud de la seva carrera professional. El seu ball, fet de provocació i de la seva necessitat d’explorar, la situa més enllà de qualsevol convenció.

Direcció artística Sébastien Ramirez
Coreografia Rocío Molina, Honji Wang, Sébastien Ramirez
Interpretació Rocío Molina, Honji Wang
Composició Jean-Philippe Barrios alias lacrymoboy
Amb la participació de Christophe Isselee (guitarra), Cynthia Floquet i Katy Heiting (cant), Rocío Molina et Honji Wang (veu)
Extractes musicals de les obres To Know this d’Alice Russel, Drumming (Part II) et Typing Music [Genesis XVI] de Steve Reich
Creació il·luminació Jani-Matto Salo
Regidora llums Cyril Mulon
Escenografia Thomas Pénanguer
Estilisme Soo-Hi Song
Realització vestuari en col·laboració amb Catherine Argence
Direcció de producció i difusió Dirk Korell – production@sebastienramirez.com
Producció delegada Compagnie Sébastien Ramirez, Clash 66

Coproducció Mercat de les Flors, Théâtre de l’Archipel, Scène Nationale de Perpinyà (en el marc d’una residència de creació); Steps, Festival de Danse du Pour-cent culturel Migros (Suiza); Sc Le Théâtre* / Scène Nationale de Narbona
Amb el suport Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló
Amb la cooperació Prefectura de la Regió del Llenguadoc-Rosselló – Direcció Regional d’Afers Culturals; Conseil général des Pyrénées Orientales
Agraïments Sadler’s Wells, Londres; Flamenco Festival, Londres

La Compagnie Sébastien Ramirez – Clash66 rep una ajuda a la companyia de la Prefactura de la Regió del Llenguadoc-Rosselló – Direcció Regional d’Afers Culturals, del Consell Regional Llenguadoc-Rosseló auxí com del Consell General dels Pirineus Orientals.

La Compagnie Sébastien Ramirez gaudeix dels supor de la Fundació BNP Paribas pel desenvolupament dels seus projectes


Al Mercat disposem de seients reservats per a persones que utilitzen cadira de rodes. Posa’t en contacte amb nosaltres a publics@mercatflors.cat per tal que puguem garantir-te una bona atenció.