2015-2016
1 hora i 15 minuts
12€
21:30 h
Pensada com un llibre obert, aquesta nova creació descriu i explica el món imperceptible de les atmosferes, els pensaments i els records. Es presenta a l’espectador un escenari buit, ocupat en un principi només per una pantalla sobre la qual es projecta un recorregut narratiu trencat i fragmentat per deu ciutats europeus. Deu paisatges que condueixen al públic pels terrenys més foscos, pertorbadors i violents de la ment de les persones. Es presenten personatges il·lustres, fetitxes culturals com Michel Houellebecq, Paul B. Preciado, Spencer Tunick o Zygmunt Bauman, així como individus anònims que comparteixen el mateix present. A més de la lectura, l’espai buit és ocupat per una veu en off femenina i per quatre intèrprets l’acció dels quals no té aparentment relació amb el text narrat o projectat.
Pablo Gisbert i Tanya Beyeler encapçalen el projecte artístic El Conde de Torrefiel; les seves peces escèniques posseeixen una estètica visual i textual en la qual conviuen literatura, arts plàstiques i coreografia que busca transcendir els paràmetres del llenguatge verbal. Les seves propostes treballen l’escena des d’una temporalitat immediata, formulant hipòtesi que poden respondre a les incògnites que proposa aquest segle XXI i les formes de representar-lo a escena.
La trajectòria professional de la companyia s’inicia el 2010; a partir de 2014 els seus treballs han transcendit internacionalment. El Conde de Torrefiel forma part de l’equip artístic de la companyia de dansa La Veronal en la composició textual i dramatúrgica de les seves peces.
Idea i creació El Conde de Torrefiel en col·laboració amb els intèrprets / Direcció i dramatúrgia Tanya Beyeler i Pablo Gisbert / Text Pablo Gisbert / Disseny llums Octavio Más / Escenografia i atrezzo Jorge Salcedo / Música Rebecca Praga / Disseny so Adolfo García / Coreografia Amaranta Velarde / Amb Tirso Orive, Nicolás Carbajal, David Mallols, Albert Pérez / Assessorament dramatúrgic Roberto Fratini / Fotos Ainara Pardal / Coproducción Festival TNT de Terrassa, GRANER, El lugar sin límites -Teatro Pradillo-CDN Madrid/ Amb la col·laboració Programa IBERESCENA, La Fundición de Bilbao, ICEC – Generalitat de Catalunya, Antic Teatre de Barcelona
Creació en xarxa
Resident Graner