• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

XAVIER LE ROY

Le Sacre du Printemps

28 de març de 2012
PAST SHOW
 • Season

  2011-2012

 • Rate

  18-15,50 € (tarifa C)

 • Schedule

  21 h

 • Room

L’ESPECTACLE

Creat l’any 2007, Le Sacre du Printemps està inspirat en un documental sobre la Filharmònica de Berlín durant un assaig. Fascinat per les funcions dels moviments del director, Xavier Le Roy va crear una peça en la qual una sèrie d’accions d’aquell es recreen de forma laboriosa en un escenari despullat sobre una banda sonora gravada. Va emprendre aquest procés d’estudiar la interpretació d’un director d’orquestra com si es tractés d’una coreografia.

Sense cap formació musical prèvia, Le Roy proposa que s’inverteixin la causa i les funcions: els gestos i els moviments que insten els músics a tocar semblen alhora provocats per la música que se suposa que han de produir.

En quin moment un està tocant i en quin moment està sent tocat per aquesta música extremadament mòbil? Quin és el moment anterior i posterior al so, el moviment, la intenció de moure, la dinàmica de l’obra? En quina proporció augmenta el nostre plaer en escoltar música en viu, conduïda per un desig de sincronia d’una màquina ben engreixada?

FITXA ARTÍSTICA

Concepte i performance Xavier Le Roy
Música Igor Stravinsky 
Disseny so Peter Boehm
Enregistrament Berliner Philharmoniker conduïda per Sir Simon Rattle
Col·laboradors Berno Polzer, Bojana Cvejic
anagement i organització Alexandra Wellensiek

Producció in situ productions, Le Kwatt
Coproducció Centre chorégraphique national de Montpellier Languedoc- Roussillon (Xavier Le Roy Associated Artist 2007/08), Les Subsistances / Residence – Lyon, Tanz im August – Internationales Tanzfest 2007 – Berlin, PACT Zollverein Choreographisches Zentrum NRW – Essen
Amb el suport National Performance Network (NPN) amb finançament de la Fundació Cultural de l’Alemanya Federal com a part del seu projecte Tanzplan Deutschland

L’ARTISTA

El coreògraf francès Xavier Le Roy desafia les categoritzacions com a creador de dansa. Doctor en biologia molecular per la Universitat de Montpeller, ha treballat com ballarí i coreògraf des de 1991. A través
dels seus solos com Self Unfinished (1998) i Product of Circumstances (1999) va obrir noves perspectives per a la dansa i la seva aproximació individual ha radicalitzat el discurs acadèmic sobre el cos i l’art coreogràfic.

Xavier Le Roy se centra en les relacions entre processos i produeix el seu propi compromís en el procés. Regularment inicia projectes per qüestionar els modes de producció, col·laboració i condicions del treball de grup amb projectes com E.X.T.E.N.S.I.O.N.S. (1999-2000), Project (2003), i 6 Months 1 Location (2008). Els seus darrers treballs, com els solos Le Sacre du Printemps (2007) i Product of Other Circumstances (2009), així com la peça per a grup low pieces (2009-2011), exploren d’una forma més explícita diversos modes de relacions entre els espectadors i els intèrprets.