• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Ballet National de Marseille. Frédéric Flamand / Dominique Perrault

La Cité Radieuse

Del 11 al 14 de octubre de 2007
PAST SHOW
  • Season

    2007-2008

L’ESPECTACLE

La Cité Radieuse (La ciutat radiant dissenyada per Le Corbusier, Marsella, anys cinquanta) és la tercera part de la trilogia sobre les relacions entre cos i ciutat desenvolupada per Frédéric Flamand. En les dues obres anteriors va comptar amb els arquitectes Zaha Hadid i Thom Myane, i en La Cité Radieuse ha treballat amb Dominique Perrault, qui ha declarat que “el que m’interessa és crear llocs, no pas construir edificis”. Les dues obres anteriors de la trilogia, Metapolis i Plan K, també es van presentar al Mercat de les Flors en temporades recents.

Aquest últim espectacle és probablement el més coreogràfic de Flamand; a partir de les idees de Le Corbusier, és una reflexió sobre la brutal transformació de la ciutat davant la globalització i els no-espais com els aeroports, centres comercials… símbols d’una època dominada per les comunicacions i que condueix, paradoxalment, a la incomunicació.

FITXA ARTÍSTICA

Disseny artístic Frédéric Flamand
Coreografia Frédéric Flamand i els ballarins del Ballet Nacional de Marsella
Disseny escenogràfic Dominique Perrault amb Gaelle Lauriot-Prévost i Marie-Pierre Vandeputte
Assessor artístic Bernard Degroote
Assistent coreogràfica Cristina Dias
Assessor musical Jacques-Yves Le Docte
Muntatge de so Xavier Yerles
Llums Nicolas Olivier i Frédéric Flamand
Vestuari Annelies Vandamme
Operador de vídeo Pino Pipitone
Coordinació tècnica Nicolas Olivier i Frédéric Granger
Ballarins Delphine Boutet, Marion Cavaillé, Katharina Christl, Nonoka Kato, Mylène Martel, Mie Miyazawa, Valentina Pace, Marion Zurbach, Peter Agardi, Frédéric Carré, Simon Courchel, Yasuyuki Endo, Baptiste Herbert, Marcos Marco, Yannick Rayne i Golan Yosef

El Ballet National de Marseille rep subvenció del Ministere de la Culture et de la Comunication de la Ville de Marseille i del Conseil Regional Provence-Alpes-Côte-D’Azur

 

Creació mundial 2005 en el marc de la 10a edició del Festival de Marsella
Coproducció Festival de Marsella, Fondazione Teatro Due – Parma
Corealització Teatre Nacional de Marsella – La Criée
Col·laboradors Facultat de Disseny i Arts de la Universitat IUAV de Venècia

LA COMPANYIA

Frédéric Flamand va fundar el 1973 el grup Plan K, amb el qual qüestiona la representació del cos humà integrant a l’espectacle les arts plàstiques i l’audiovisual, creant nombroses obres. Ha estat director del Ballet Reial de Valònia, del Primer Festival Internacional de Dansa Contemporània de la Biennal de Venècia i des de l’any 2004 és el director del Ballet Nacional de Marsella.