• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

SERGI FÄUSTINO, MERCEDES RECACHA I VIVIANE CALVITTI

HACER HISTORIA(S): 30 anys d’èxit

7 de novembre
PAST SHOW
 • Season

  2021-2022

 • Duration

  75 minuts

 • Rate

  12 €

 • Schedule

  19 h

 • Room

El moviment com a reflex de la personalitat per gaudir de tot allò que pot transmetre un cos en moviment, un cos que fa més de trenta anys que balla. Una manera de veure el cos com un arxiu viu, un contenidor d’experiències vitals que rep i emet des de la freqüència del moviment. Una visió integral de la persona que balla, considerant tant la qualitat i capacitat de moviment actual com la seva personalitat i trajectòria. Nosaltres no som una companyia. Som la Mercedes, la Viviane i el Sergi. Tots tres hem tingut una trajectòria prou llarga. Després de triomfar a l’Odéon de París, a la Scala de Milà, al Metropolitan de Nova York i a l’Òpera de Sydney, entre molts altres temples de la dansa, ens hem ajuntat per plantejar una mirada als més de 30 anys que ens contemplen i a com tenim el nostre cos avui dia.

Creació i moviment Mercedes Recacha i Viviane Calvitti / Proposta i llums Sergi Fäustino

Sergi Fäustino és un dels creadors imprescindibles de l’escena contemporània nacional des de l’estrena de Nutritivo el 2002. La seva investigació sobre el cos, el cansament i els límits físics travessa de manera continuada el seu treball dels últims 10 anys amb una profunditat, compromís i coherència difícils de trobar al panorama actual i per aixó mateix, extremadament valuoses. El Sergi ha passat per moltes etapes com a creador, ha presentat la seva feina al cicle Radicals Lliure, a les programacions i projectes de La Porta Barcelona, al festival Citemor de Portugal, o al festival El lugar sin límites del CDN. Com a creador ha anat evolucionant, aprofundint i clarificant les seves línies d’interès fins a arribar a una depuració que va molt més enllà de la forma o de l’estil, un posicionament ètic com a creador.

Mercedes Recacha és una ballarina / intèrpret amb una extensa trajectòria professional ininterrompuda. Ha format part de reconegudes companyies de dansa com ara la Companyia pendent, que va co-dirigir al costat d’Ana Eulate, així com de peces de coreògrafs independents. Polifacètica, guiada per la seva curiositat artística, i el seu desig d’aprendre i desaprendre, ha treballat també en teatre, òpera, comèdia musical, cinema, publicitat, i televisió. L’escenari, un repte que la fascina, és la seva passió.

Viviane Calvitti va néixer al Brasil i es va formar en tots els estils de dansa a São Paulo, on va començar a ballar professionalment. Es va traslladar a Barcelona el 1991 i des d’aleshores ha col·laborat en diverses companyies de la ciutat, ​​ballant per Europa, Amèrica i Àsia. El seu treball sempre ha estat connectat amb el cos, en la investigació, en la improvisació, en el ioga, en les teràpies manuals i en la salut. L’experiència amb la coreografia ha passat per la publicitat, per a esdeveniments i per a espectacles de teatre i música, i companyies de carrer. Paral·lelament ha investigat i s’ha desenvolupat en el camp de la pedagogia, impartint diferents tipus de tècniques a diversos col·lectius de diferents edats. En altres àmbits, dissenya i realitza vestuaris i és sòcia de  Tina, un projecte que sorgeix de la necessitat de recuperar la tradició de l’aigua i frenar el consum del plàstic.