• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

NÚRIA GUIU

Presentació Paragrafies Vol. 5: POV (POINT OF VIEW)

Divendres 16 de maig
  • FITXA ARTÍSTICA

    Direcció i moviment: Núria Guiu Sagarra

    Acompanyament artístic: Esther Freixa i Ràfols
    Música: Uge Pañeda (Okkre)
    Assistència Tècnica: Adrià Juan
    Producció: Ariadna Miquel
    Audiovisuals: Eliza Struthers-Jobin
    Producció del llibre: Mercat de les Flors amb l’Institut del Teatre, l’editorial Comanegra
    Co-producció escènica: Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa.

  • Temporada

    2024-2025

  • Horari

    18.30 h

  • Tarifa

    10 €

  • Dies

    Divendres 16 de maig

  • Activitat acollida per l'espai B de la Fundació Joan Brossa (carrer Flassaders, 40 - Barcelona)

    COMPRA LA TEVA ENTRADA

En aquesta conferència performativa, Núria Guiu revisita els eixos centrals de la seva pràctica artística a través del concepte POV (Point of View). La conferència s’emmarca dins la publicació del  llibre amb el mateix títol, el volum 5 de la col·lecció de monogràfics “Paragrafies”, impulsada pel Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i l’Editorial Comanegra. POV (Point of view) és una recerca centrada en el punt de vista, és a dir, la perspectiva des de la qual s’observa, s’explica o es percep una realitat. A través d’aquest concepte, Guiu explora un cos posseït per una multiplicitat de cossos, imatges i imaginaris procedents de diferents temps i espais, ja siguin aquests reals o ficticis. Des de figures mitològiques de l’època clàssica i dones histèriques del renaixement fins a icones de la cultura pop moderna o memes de l’era digital, el cos esdevé un espai de negociació entre la intèrpret i el públic. La imatge i el seu significat es redefineix constantment, no només a través de la mirada externa, sinó també mitjançant els diversos subjectes i subjectivitats que posseeixen la performer. Amb l’objectiu d’allunyar-se de la típica fórmula de “he venido a hablar de mi libro”, la conferència no es proposa explicar el llibre, sinó performar-lo.

Núria Guiu Sagarra és ballarina i coreògrafa. La seva pràctica artística explora la relació entre els cossos, la imatge i les relacions de poder, des d’una mirada personal, sociocultural i especulativa. Els seus treballs investiguen les complexitats de la cultura contemporània des d’una perspectiva antropològica, especialment aquelles relacionades amb els entorns digitals, la memòria i l’afecte.
Els seus treballs s’han pogut veure en sales i festivals nacionals i internacionals com a l’Hau Hebbel Berlin i el Tanzfestival Rhein Main (Alemanya), la Biennale Lyon (França), l’Oktoberdans (Noruega), la Saal Biennale (Estònia), la Taiwan Dance Platform (Taiwan), el Batard Festival (Bèlgica) i el Festival Grec de Barcelona, entre d’altres. L’any 2022 va rebre el Premi Nacional de Cultura a Catalunya com a coreògrafa centrada en la relació entre la dansa i l’entorn digital des d’una perspectiva socioantropològica.

La col·lecció “Paragrafies” té com a objectiu valorar, fer visible i transmetre el pensament coreogràfic i l’univers poètic i conceptual dels creadors de la dansa. D’una banda, aquesta col·lecció vol recollir el llegat dels artistes d’aquesta disciplina. I, d’altra banda, “Paragrafies” vol posar a l’abast de tothom el coneixement intel·lectual que neix i es construeix des de l’experiència compartida de coreògrafs i ballarins. Entenent la dansa com a eina de creació i de pensament alhora, la col·lecció vol transmetre aquesta dualitat tot proposant als coreògrafs un exercici d’anàlisi i reflexió a propòsit de la seva obra, les seves eines i la seva recerca. Anteriorment, “Paragrafies” ha editat monogràfics sobre Andrés Corchero, Marina Mascarell, Cesc Gelabert i Pere Faura.