• Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube

MARIONA NAUDIN

SÂLMON<: Kopfkino

Sábado 26 de noviembre
 • Temporada

  2016-2017

 • Duración

  50'

 • Tarifa

  10€

 • Horario

  18 h

 • Espacio

MAURICE
No me tienes. ¿Quieres tenerme? No me tendrás. No hay forma de que me tengas.

Myrtle mira al suelo.

MAURICE
¿Quieres salir a emborracharte? (Pausa) ¿Quieres drogarte?

Myrtle emite un leve suspiro.

MAURICE
¿Quieres salir con cualquier tipo a las cuatro de la tarde y estar con él? Adelante, es tu problema.

Myrtle alza la cabeza y le mira.

MYRTLE
Qué desastre! Ya estoy implorando de nuevo. ¿Por qué nos peleamos?

MAURICE
Volverías a ser joven, ¿no es eso?

Myrtle se acerca a él.

¿Hasta qué punto las ficciones que hemos consumido nos influeyen a la hora de concebir el mundo y a nosotras mismas? Esta es la pregunta motor de Kopfkino, una pieza que utiliza el cuerpo com herramienta fundamental para sumergirnos en los espacios de margen que se generan cuando lo propio de la ficción y lo cotidiano se encuentran.

Presentación personal
Si em pregunten què sóc no tinc una única resposta. Si el que compta és la quantitat d’hores dedicades a quelcom, podríem dir que sóc treballadora de les arts escèniques, actriu, intèrpret. He passat per tot tipus d’escoles i disciplines: des del text i el mètode fins al clown de circ. També m’he endinsat en el món de la dansa i de la coreografia, he treballat com a performer per a d’altres (a mi m’agrada anomenar-me transformer) i he dirigit i creat peces pròpies (VIP; Homenaje a Severiano Naudin, 2013). Fa uns anys que m’interessa molt l’antropologia i això ha influït indubtablement en el meu treball escènic. Currículum? Crec que el més rellevant ha estat treballar amb Xavier Le Roy a Retrospectiva, de Xavier Le Roy l’any 2012, però també amb Arantxa Martínez qui, a parer meu, és una de les millors transformers que he conegut mai. Gustos i influències? No sóc gaire sectària i gaudeixo veient coses que són honestes (amb excepcions, és clar). Darrerament m’ha colpit el treball d’Ivo Dimchev però m’agraden també propostes ben diferents: des de Peter Brook o Jérôme Bel fins a Cris Blanco, Christoph Marthaler, Cuqui Jerez o les She She Pop. La peça programada en aquest festival, Kopfkino, és una idea originàriament meva però no hagués pogut prendre forma sense l’equip femení fantàstic que m’ha rodejat i ha parit la peça col·lectivament: Maria García Vera, Marina Colomina, Mar Medina i la nostra tècnica Maria Barrios. Totes Maries, sí. Hi deu haver alguna cosa mística en tot plegat.

Idea original Mariona Naudin / Creación e interpretación Mariona Naudin, María García Vera, Mar Medina, Marina Colomina / Diseño luces y dirección tècnica Maria Barrios / Conla colaboración Laia Cabrera i La Poderosa
Coproducción
SÂLMON< Festival, Antic Teatre, OSIC-Departament de Cultura, Festival Escena Poblenou

Web del SALMON FESTIVAL