Con conexiones triangulares entre África, América Latina y Europa, Africa Moment pretende generar espacios de creación y reflexión a través del cuerpo para contribuir al posicionamiento de la creación africana y de su diáspora dentro del panorama nacional e internacional, transformando el sector de las artes escénicas hacia la diversidad y la inclusión a nivel transversal.
La VI Trobada Internacional d’Arts Vives Africa Moment’22 tindrà lloc del 21 de novembre al 14 de desembre a Barcelona i Terrassa, amb una programació interdisciplinària d’avantguarda que oferirà un programa de formació destinat a artistes professionals i una secció digital amb contingut accessible des de tot el món, a més del programa de residències de creació, noves produccions i beques artístiques. Com a primícia, aquesta sisena edició llançarà la secció AM22PRO, exclusiva per a professionals del sector.
Aquesta cita està impulsada per l’associació Africa Moment, creada pel bioarquitecte camerunès Angel Fulla.
Enguany el festival proposa l’espectacle Kolochi Baw de la Cia Aïda Colmenero Dïaz i Smeer, de Trixie Munyama. El Mercat incorpora al festival la peça Cheered lies, del coreògraf de Moçambic Panaíbra Gabriel Canda.
Residències de creació i formació per a professionals al Graner
El Graner col·labora per 5è any consecutiu amb la plataforma Africa Moment i en la seva edició 2022 acollirà dues residències de creació amb obertura al públic i el programa de formació dirigit a professionals. Les residències que acollirà són de les artistes Ana María i Khadim (Ana María Favacho i Khadim Ndiaye) amb el projecte Berço das águas i Andrea Bonilla amb el projecte Buscando a Antonia. Les residències de creació al Graner es duran a terme del 28 de novembre al 8 de desembre i es realitzarà una sessió oberta amb públic el 9 de desembre.
El programa de formació, amb el títol Reflexión / Cuerpo, està dirigit a professionals de les arts escèniques, del cos, les arts vives i la música i es durà a terme del 3 a l’11 de desembre. Les docents són Panaíbra Gabriel Canda (Moçambic), Trixie Munyama (Namíbia), Mu Mbana (Guinea Bissau), Oulouy (Costa de Marfil / Espanya), Martín Padrón (Espanya), Ana Maíra Favacho (Brasil) i Andrea Bonilla (Colòmbia), i per participar-hi s’ha obert una convocatòria de selecció prèvia.