Projecte TOT DANSA

 

TOT DANSA

Tot Dansa és un projecte artístic i educatiu que impulsen conjuntament l‘Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre.

El projecte Tot Dansa és un projecte que uneix educació i cultura i té com a objectiu principal promoure i afavorir la cohesió, la integració i el treball en equip a través del llenguatge del moviment i la dansa de creació contemporània. Tot Dansa convida a participar a tot l’alumnat dels centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de Barcelona i al seu professorat. Tracta de generar i consolidar vincles per tal d’apropar-los al procés de creació artística en totes les seves fases. Esdevé una eina formativa i educativa que connecta diversos perfils, generacions i realitats. És un projecte dinàmic i viu, en el sentit que la direcció coreogràfica canvia periòdicament, així com la participació dels instituts, que poden participar-hi màxim durant dos anys consecutius. L’espectacle és la culminació del procés creatiu que han viscut des de l’inici d’aquest curs els 12 instituts.

TOT DANSA 22

La creació i proposta artística

La dansa pot ser una cosa tan senzilla com “fer servir el cos”, un cos que tots i totes tenim. Una de les meravelles del gènere humà és la diferència entre cada una de les persones que el conformen i, per tant, dels seus cossos i el seu ús. Cadascú té el seu cos i és diferent dels altres. A l’hora de fer servir el cos, la diferència resulta en una qualitat de moviment única que ens defineix i ens diferència com a persones. En aquesta edició del TOT DANSA us proposem obrir la mirada per a gaudir de la riquesa de la diferència en les personalitats, en els cossos i en el moviment de totes i cada una de les noies i nois que hi participen.

Direcció artística i coreogràfica: Sergi Fäustino*.

Equip de formació i suport coreogràfic: Maxime Iannarelli, Carmen Muñoz, Bruno Ramírez, Carlos Fernández, Aina Torné, Barbara Cappi.

Presentació amb els instituts INS Anna Gironella de Mundet, INS Barri Besós, INS Doctor Puigvert, INS Nou Barris, INS ESC Turó de Roquetes i INS Vall d’Hebron:

Dimecres 11 de maig a les 11 h (Funció dels centres)
Dimecres 11 de maig a les 18 h (Funció oberta)

Presentació amb els Instituts INS ESC Coves d’en Cimany, INS El Joncar, INS Jaume Balmes, INS Lluís Domènech i Montaner, INS Maria Espinalt i INS Vapor del Fil:

Dimarts 17 de maig a les 12 h (Funció dels centres)
Dimarts 17 de maig a les 18 h (Funció oberta)

Sala MAC, Mercat de les Flors Lleida, 59

*Sergi Fäustino és un dels creadors imprescindibles de l’escena contemporània nacional des de l’estrena de Nutritiu el 2002. La seva investigació sobre el cos, el cansament i els límits físics travessa de manera continuada el seu treball dels darrers 10 anys amb una profunditat, compromís i coherència difícils de trobar al panorama actual i, per això mateix, extremadament valuoses. Sergi Fäustino ha passat per moltes etapes com a creador, ha estat habitual a la programació ‘Radicals Lliures’ al Teatre Lliure amb Rigola, a les programacions i projectes de La Porta Barcelona i al Teatre Pradillo de Madrid, o al festival ‘El lugar sin límites’ del Centro Dramático Nacional. Com a creador ha anat evolucionant, aprofundint i clarificant les seves línies d’interès fins a arribar a una depuració que va molt més enllà de la forma o de l’estil, un posicionament ètic com a creador.

Més informació del projecte i les propostes d’anys anteriors aquí

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x