Dansa Desbordada - Mercat de les Flors 2018-19

Presentació Temporada 2018-19

DANSA DESBORDADA

Vivim una època tan estranya, immersos en un temps accelerat i un espai multiplicat que ja no semblen humans, saturats d’imatges, d’esdeveniments, de dades: els nostres sentits hiperactivitats no poden respondre a tanta informació. S’imposa la dansa, necessitem el cos, un aquí i ara humans, alta tecnologia innata per fer front a una realitat que ens sobrepassa. 

La dansa enguany es desborda i desborda cossos, formats, disciplines, espais, temps, públics, pensament, i en aquest desbordar-se i sortir de lloc, en aquest vessar, desdibuixa els seus límits encetant i fent visibles territoris inesperats, veus indisciplinades, diàlegs sorprenents, marcs indefinits que no es deixen catalogar fàcilment, mostrant les infinites possibilitats que té la creació de capturar la realitat i transformar-la, d’inventar futurs, intuir camins, projectar desitjos.

La nostra temporada presenta projectes nous de producció pròpia com el Cèl·lula, projecte embrionari per a la transmissió i la creació amb l’objectiu de produir peces de format mitjà/gran, i l’encetem amb la peça Flamingos d’Albert Quesada com a primer convidat al projecte. La creació d’aquí i ara està present amb noms com Roser López Espinosa, Thomas Noone, La Veronal, Vero Cendoya, Asun Noales i Jesús Rubio Gamo, entre d’altres.

Grans formats de la mà de companyies com Batsheva amb Venezuela, darrera peça d’Ohad Naharin, i Achterland, una obra imprescindible del repertori de Rosas, o 10000 gestos, de Boris Charmatz, amb 24 ballarins a escena.

Noms imprescindibles que han trencat formats i revoltat l’escena de la dansa, com ara Meg Stuart i Marlene Monteiro Freitas, premiades recentment a la biennal de Venècia amb Lleó d’Or i Lleó de Plata, respectivament.

Tindrem dansa artesana, cal·ligrafies corporals que inventen alfabets i generen nou vocabulari, idiomes recents, nous codis escrits sobre cossos sorprenents, de moviment desconcertant; perquè la dansa flueix i es transforma i té com a instrument el cos, que canvia tal com canvia la mirada que tenim sobre aquests cossos i el seu món, cossos en moviment empenyent contínuament els seus límits de presentació i representació.

La temporada també desborda la seva pulsació habitual incorporant diferents constel·lacions en el seu recorregut; ja vam introduir el concepte de constel·lacions la darrera temporada: es tracta d’una programació vertebrada al voltant d’un o més artistes que ens permetrà descobrir els seus universos creatius i les relacions que irradien, una petita ampliació en el mapa de creació i artistes de la dansa.

La constel·lació al voltant de Boris Charmatz ens permetrà conèixer un dels grans creadors de la dansa contemporània francesa per primera vegada a Barcelona. Tindrem una constel·lació retrospectiva de La Ribot, una oportunitat única al nostre pais de conèixer la seva obra, que mostra una creació singular d’una gran artista que ha desbordat tots els formats escènics i conceptuals de la dansa.

Escarlata Circus acamparà dues setmanes al Mercat de les Flors i hem invitat tant el col·lectiu Big Bouncers com la parella Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol a desplegar constel·lacions entorn seu i descobrir-nos les seves delicatessen.

Com és habitual, podreu trobar una generosa programació Talla única per gaudir de dansa en família i grups intergeneracionals, també acompanyada d’activitats paral·leles familiars.

No volem acabar sense esmentar els projectes amb els quals treballem amb la comunitat, com Trigger of Happiness, una peça amb adolescents que obrirà la temporada.

Al voltant de la programació oferim també tallers per a espectadors actius que permeten aproximacions diverses als artistes, així com activitats singulars, pràctiques, conferències i debats perquè que els visitants puguin apropiar-se i gaudir de diferents maneres de l’oferta del Mercat de les Flors i dels artistes presentats.

L’espai del Mercat també es desborda i enguany surt del seu edifici per presentar part de la seva programació en altres estructures culturals, com el MNAC, el MACBA o la Sala Hiroshima.

Per acabar, hem volgut fer un darrer IDN Plus en homenatge a la seva directora, Núria Font; el festival IDN, cita internacional de dansa, imatge i noves tecnologies, va tenir 5 edicions al Mercat de les Flors.

Us proposem diferents itineraris que us podran ajudar en la vostra selecció en cas que no conegueu a tots els artistes, però tingueu ganes de descobrir-los de la nostra mà. Endavant, arrisqueu-vos en aquesta temporada de dansa desbordada!

Àngels Margarit
Directora

Fes un cop d’ull a la Temporada 2018-19 del Mercat

Consulta també els diferents itineraris que et proposem

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x