JORNADA JOVE DE CREACIÓ ARTÍSTICA: DANSA CONTEMPORÀNIA 2014

El projecte

Organitzat per l’Institut d’Educació de Barcelona (IMEB), el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, Jornada Jove de Creació Artística: Dansa Contemporània és un projecte de pràctica artística dirigit als centres d’educació secundària i batxillerat públics de Barcelona.

Amb més de vuit anys d’història, es va crear amb l’objectiu primer d’apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. El projecte es presenta com una eina educativa pel professorat però sobretot s’introdueix com una vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva, per a l’alumnat dels instituts d’ensenyament secundari de la ciutat.

El projecte va fer un salt endavant el curs 10-11 amb la incorporació a la direcció artística pel termini d’un any d’un coreògraf professional elegit per concurs públic.

Desplegament i metodologia

S’articula en els tres àmbits i fases següents:

  • Formació del professorat. La primera fase d’aquest projecte consisteix en la formació dels professors dels instituts. Aquesta formació tindrà una durada de 10 sessions de 120 minuts cadascuna, es farà a les aules de l’IT i comptarà amb l’assistència de professionals i alumnes o graduats del Conservatori Superior de Dansa de l’IT
  • Procés de creació coreogràfica compartit entre alumnes i professors amb la supervisió artística del coreògraf. Els professors dels instituts coordinats per l’IMEB introduiran i treballaran propostes de moviment encaminades a poder compondre una coreografia que respondrà al tema i a la música proposada. La supervisió del coreògraf es concretarà a través d’un seguiment als instituts durant el procés creatiu
  • Mostra del resultat final a l’escenari del Mercat de les Flors el 5 de juny de 2013
  • Activitats de suport per als alumnes i professors

La formació del professorat és una de les característiques específiques del projecte relacionada amb la seva voluntat educativa, que li dóna un valor afegit cara als centres de secundària als quals va adreçat el programa. El treball a l’aula és una de les facetes singulars del projecte que ha donat com a resultat una motivació tant d’uns com dels altres, més alta de l’habitual i per tant ha redundat en el projecte, augmentant clarament la qualitat dels resultats.

Més informació i inscripcions

lgarciagu@bcn.cat
educatius@mercatflors.cat

Veure TOTS DANSEN

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x