CÈL·LULA LAB: Transmissió de ‘Calico Mingling’, de Lucinda Childs, per Ty Boomershine

CÈL·LULA_LAB #11

Del 13 al 18 de febrer del 2023 de 10 a 14 h

Presentació oberta dissabte 18 de febrer (matí) i dissabte 4 de març (17 h)

Al febrer/març del 2023 tindrà lloc la constel·lació de la coreògrafa americana Lucinda Childs, que presentarà tant peces històriques com creacions actuals d’una de les grans figures de la dansa moderna i postmoderna americana.

Dins d’aquesta constel·lació i com a part del projecte CÈL·LULA_LAB programem una transmissió d’una de les peces curtes fundacionals del treball de Lucinda Childs, Calico Mingling, creada el 1973 per ser interpretada per a 4 ballarines. Aquest laboratori serà impartit per Ty Boomershine.

En la proposta de transmissió d’aquest coreografia l’interès està en la pròpia pràctica de ballar-la, amb l’experiència que suposa l’execució d’aquest treball i conèixer des de dintre l’estructura i partitura de la peça.

Es tracta d’una proposta de formació i experiència en repertori de dansa postmoderna. Va dirigida a ballarines que vulguin tenir aquesta experiència, és una pràctica de concentració molt concreta per arribar a aprendre, executar i entendre la creació.

CALENDARI DE LA CONVOCATÒRIA

Aquest laboratori planteja una transmissió de la peça a 8 ballarines-ballarins durant la setmana del 13 al 18 de febrer de 10 a 14 h. Inclou una pausa de 30 minuts.

Lloc: espais del Mercat de les Flors i plaça Margarita Xirgú.

  • Data d’inscripcions: De dijous 5 a dilluns 23 de gener de 2023.
  • Presentació oberta: Dissabte 18 de febrer al matí i dissabte 4 de març a les 17 h.

REQUISITS DE LES PERSONES INTERESSADES

  • Hi ha 8 places per ballarins/es disponibles que s’atorgaran per selecció de currículum i breu carta de motivació. En casos d’iguals condicions, segons ordre d’inscripció.
  • Disponibilitat i compromís en tots els dies i horaris del taller i presentacions obertes.

 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ A LA CONVOCATÒRIA

Per a la inscripció al taller es requereix enviar la fitxa d’inscripció, una carta de motivació i un breu currículum fins el dilluns 23 de gener.

  1. Enviament fitxa d’inscripció, CV sintetitzat i carta de motivació a: participa@mercatflors.cat – Ref. “CÈL·LULA LAB CALICO MINGLING
  2. Fitxa d’inscripció aquí

INFORMACIÓ DE LA PEÇA CALICO MINGLING

Articles de Lou Foster sobre Calico Mingling:

Lucinda Childs Dance:

Ty Boomershine va néixer als EUA l’any 1968 i va estudiar dansa a la Fort Hayes School for the Performing Arts de Columbus, Ohio, completant els seus estudis amb una llicenciatura en Belles Arts a Stephens College de Columbia, Missouri. A Nova York va ballar per a Dan Wagoner, DANCENOISE, Gus Solomons Jr., Bill T. Jones, Ton Simons, el conjunt de repertori Merce Cunningham i Lucinda Childs. Als Països Baixos va treballar amb Rotterdam Dance Group, Karin Post, LeineRoebana, Giulia Mureddu, Emio Greco | PC i Nicole Beutler. El 2009 va tornar a representar i actuar a les obres icòniques de Lucinda Childs, Dance i Available Light, i el 2012 va actuar com a solista destacat a la remuntada i posterior gira mundial de 4 anys de l’òpera Einstein on the Beach, de Robert Wilson i Philip Glass.

Ha estat presentant les seves pròpies obres coreogràfiques des de 1993 a Movement Research i al Danspace Project de Nova York, així com a l’OT301 i al Holland Festival d’Amsterdam.

Des del 2007 actua com a assistent artístic de Lucinda Childs, posant en escena les seves obres i assistint-la en diversos projectes arreu del món.

Ty Boomershine, com a director de la companyia DANCE ON, presentarà la peça Works in silence els dies 3 i 4 de març de 2023 a la Sala Ovidi Montllor en el marc de la Constel·lació de Lucinda Childs del Mercat de les Flors.

La Fundació Banc Sabadell dona suport al projecte CÈL·LULA.

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x