‘De casa i ben lluny’. Roberto Oliván, artista associat al Mercat de les Flors

ROBERTO OLIVÁN, ARTISTA ASSOCIAT AL MERCAT DE LES FLORS

De casa i ben lluny 

Roberto Oliván és de la casa. Els darrers quatre anys ha format part del programa d’Artistes Associats del Mercat de les Flors que ara s’acaba, al costat del Baró d’Evel, Isarel Galván, La Veronal i Mal Pelo. “Som part d’una mateix família artística”, explica el coreògraf tortosí que l’any 1995, després de veure la companyia Rosas al Mercat de les Flors, va decidir fer-se ballarí. Aquesta temporada es presenta ell al mateix escenari i tanca un cercle. “Ser artista associat del Mercat de les Flors és l’orgull més gran que pugui tenir un artista català i permet gaudir d’un acompanyament i un criteri artístic”.

En aquests quatre anys, Roberto Oliván ha presentat A place to Bury Strangers i Lonely Together, la peça que ara torna a escena, creada amb Gregory Maqoma. Amb aquest ballarí sud-africà comparteix una visió artística que resumeix amb una frase: “L’art com a eina, més que com a finalitat”. Per això l’any 2004 va fundar el festival Deltebre Dansa. “L’esperit és el mateix que en un espectacle, però enlloc d’una hora, dura dues setmanes on el públic i l’escena s’intercanvien els espais”. 

Oliván, a partir d’aquest moment, s’encara amb una etapa nova. “Com a director d’una companyia ho tinc complicat perquè no hi ha espais de creació estables i alguns programadors semblen preferir entretenir grans públics, enlloc d’apostar pel realment autèntic”. 

L’equilibri és difícil, fins i tot per a un ballarí àgil i fluid com Oliván. “Necessito pensar cap a on condueixo el vaixell, però no penso parar”.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x