29 i 30 d’octubre

LIA RODRIGUES Pindorama

Entrades a la venda el mes de setembre

Compartir

Pindorama, que significa «terra de palmeres» i és com s’anomenava el Brasil abans de la colonització europea, completa una trilogia sobre l’aigua, la comunitat i el Brasil. La nuesa d’11 ballarins arrossegant-se per terra en un mar de plàstics impacta l’espectador, al qual és tret de la zona de confort perquè visqui de prop aquesta instal·lació viva, en què els individus sols esdevenen una multitud desbordant.

 

Nascuda a São Paulo, Lia Rodrigues va formar part de la companyia Maguy Marin a París. En tornar al Brasil, va fundar la Lia Rodrigues Companhia de Danças a Rio de Janeiro, que ofereix activitats, laboratoris de dansa, produccions, classes i assajos durant els 12 mesos de l’any. El 1992 va crear el Panorama Festival, que va dirigir durant 14 anys i que ha esdevingut el més important de Rio de Janeiro.

 

Des del 2004, la companyia crea activitats educatives i artístiques per a la favela Maré de Rio de Janeiro, en col·laboració amb l’ONG Redes de Desenvolvimento da Maré. A partir d’aquesta col·laboració, el 2009 va néixer el Centro de Artes da Maré i, l’octubre del 2011, es va crear l’Escola Livre de Danças da Maré. Al llarg dels seus 40 anys de trajectòria professional i artística, la coreògrafa Lia Rodrigues no tan sols s’ha dedicat a la creació i la pràctica artística, amb encàrrecs i actuacions a les principals capitals mundials, sinó també a l’ensenyament, amb l’organització de tallers i seminaris arreu del planeta. Creu en la sinergia entre l’art i els processos socials i combina la militància amb les utopies.

 

Creació Lia Rodrigues / Intèrprets Amalia Lima, Leonardo Nunes, Gabriele Nascimento, Francisco Thiago Cavalcanti, Clara Castro, Clara Cavalcante, Felipe Vian, Dora Selva, Glaciel Farias, Luana Bezerra i Thiago de Souza / Amb la participació en la creació de Gabriela Cordovez / Dramatúrgia Silvia Soter

Producció Lia Rodrigues Companhia de Danças i Residència de llarga durada Théâtre Jean Vilar de Vitry-sur-Seine, amb el suport del Consell Regional Ile-de-France / Coproducció Festival d’Automne de París, Théâtre national de Chaillot, Théâtre Jean Vilar de Vitry-sur-Seine, La Briqueterie – CDC de Val-de-Marne, King’s Fountain i Kunstenfestivaldesarts / Amb la col·laboració de Kaaitheater (Brussel·les) i Hellerau – European Center for the Arts (Dresden, Alemanya)

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x