24 i 25 d’octubre

LIA RODRIGUES Fúria

Entrades a la venda el mes de setembre

Compartir

Peça per a nou ballarins, Fúria ofereix una visió molt violenta i descarnada de la societat brasilera, una societat racista, homòfoba i sexista d’un Brasil ara governat per l’extrema dreta. Lia Rodrigues vol fer palès un moment dur amb l’ànim d’ajudar a despertar consciències: «Espero que Fúria ens animi a valorar amb una mirada més sensible les situacions difícils, sovint terribles, que formen part de la vida diària de milers de persones. Hem de despertar la fúria que alimenta la nostra set creativa», diu la coreògrafa.

Nascuda a São Paulo, Lia Rodrigues va formar part de la companyia Maguy Marin a París. En tornar al Brasil, va fundar la Lia Rodrigues Companhia de Danças a Rio de Janeiro, que ofereix activitats, laboratoris de dansa, produccions, classes i assajos durant els 12 mesos de l’any. El 1992 va crear el Panorama Festival, que va dirigir durant 14 anys i que ha esdevingut el més important de Rio de Janeiro.

Des del 2004, la companyia crea activitats educatives i artístiques per a la favela Maré de Rio de Janeiro, en col·laboració amb l’ONG Redes de Desenvolvimento da Maré. A partir d’aquesta col·laboració, el 2009 va néixer el Centro de Artes da Maré i, l’octubre del 2011, es va crear l’Escola Livre de Danças da Maré. Al llarg dels seus 40 anys de trajectòria professional i artística, la coreògrafa Lia Rodrigues no tan sols s’ha dedicat a la creació i la pràctica artística, amb encàrrecs i actuacions a les principals capitals mundials, sinó també a l’ensenyament, amb l’organització de tallers i seminaris arreu del planeta. Creu en la sinergia entre l’art i els processos socials i combina la militància amb les utopies.

Assistent a la creació Amalia Lima / Ballada i creada en estreta col·laboració amb Leonardo Nunes, Felipe Vian, Clara Cavalcante, Carolina Repetto, Valentina Fittipaldi, Andrey Silva, Karoll Silva, Larissa Lima i Ricardo Xavier / Dramatúrgia Silvia Soter
Producció Chaillot – Théâtre national de la Danse / Amb el suport de Fundació de negocis Hermès, en el marc del seu programa New Settings / Coproducció Lia Rodrigues Companhia de Danças, Festival d’Automne de París; Le Centquatre-Paris; le MA scène nationale, Pays de Montbéliard, i Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt am Main, en el marc del festival Frankfurter Position 2019 / Una iniciativa de BHF-Bank-Stiftung; Kunstenfestivaldesarts (Brussel·les); Teatro Municipal do Porto; Festival DDD – dias de danças; Theater Freiburg (Alemanya), Les Hivernales – CDNC i Lia Rodrigues Companhia de Danças, amb el suport de Redes de Desenvolvimento da Maré i Centro de Artes da Maré / Corealització Chaillot – Théâtre national de la Danse i Festival de Tardor de París

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2020-2021

24 i 25 d’octubre

dissabte 24 a les 20 h i diumenge 25 a les 18 h

Sala MAC

22 €

Més informació

Parlem amb Lia Rodrigues, al blog

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x