El projecte artístic del Mercat de les Flors

El projecte artístic del Mercat

 

El Mercat de les Flors és un espai motor i punt d’encontre de propostes per al foment de les arts de moviment, suport en la consolidació de companyies de qualitat i de públic per a la dansa i altres arts similars. Per aconseguir-ho treballa en xarxa amb diversos agents i altres equipaments nacionals, estatals i internacionals, tant públics com privats en l’àmbit de la cultura i el pensament contemporanis.

Els nostres valors són el ser conscientment innovadors, vocacionalment internacionals, transversalment cooperadors, rigorosament sostenibles, socialment compromesos, i organitzativament flexibles.

Aquestes són les 5 línies del projecte artístic del Mercat de les Flors per al període de vigència del contracte-programa 2012-2015:

1. Proposar referents i models
Mantenir una política de suport continuat al talent, als artistes amb segell personal i amb potencial de creixement establint referents associats a la marca del Mercat de les Flors per tal de crear vincles estables amb artistes associats i companyies residents. Fer també exercicis de recuperació de la memòria i construcció d’un imaginari col·lectiu compartit. Es tindran en compte un equilibri entre diverses línies artístiques: la dansa contemporània, les populars, els projectes familiars, la dansa integrada, les noves dramatúrgies, el circ contemporani i les signatures d’autor.

2. Potenciar la participació
Afavorir la participació dels públics, la seva presència a l’equipament i a les activitats de mediació social, acció cultural i la creació de comunitat. Es mantindrà un alt índex d’assistència a les propostes d’espectacles, al mateix temps que impulsem projectes comunitaris i socials, fent atenció a la diversitat cultural i a la construcció de la ciutadania. Hi ha noves tendències que no obviarem com la co-creació amb usuaris, els intercanvis entre creadors i participants i el protagonisme de l’espectador actiu.

3. Incentivar el coneixement
Establir polítiques de relació amb el món educatiu i de la recerca en tots els seus nivells que permetin l’adequat apoderament i transformació. També s’ha de buscar maneres d’ampliar l’acostament entre creadors i públics a partir de diverses activitats educatives. Proposarem compartir diversos estadis del procés de creació i establir espais de laboratori, vivència i experimentació que ens facin replantejar els nostres espais de coneixement i a l’hora compartir-los socialment. Seran un element clau essencial les publicacions, conferències, xerrades i l’elaboració de materials pedagògics, en paper, formats audiovisuals o utilitzant les noves tecnologies.

4. Impulsar la creativitat
Apostar en aquesta nova etapa per un model que doni valor a la innovació, a la creativitat, el talent i l’esforç, valors que creiem útils per al segle XXI. Per impulsar la creativitat caldrà establir accions que permetin la llibertat d’experimentació, amb especial atenció als joves i a les relacions entre l’artista i els seus públics. Una de les eines bàsiques de treball seran les residències i la coproducció com a suport a la iniciativa i al mateix temps com a forma de teixir complicitats per a la projecció i difusió del talent.

5. Organitzar un sistema sostenible
Generar el màxim de recursos propis, sempre que sigui possible aportar-hi continguts de qualitat, i respectant un adequat equilibri amb les altres entitats i associacions tant del sector públic com del privat. El treball en xarxa, el suport a la producció i a les gires agafaran pes en aquesta nova etapa, ja que el Mercat de les Flors tindrà un rol actiu en la circulació de propostes artístiques i potenciarà la seva màxima difusió en tots els àmbits territorials possibles.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x