El Graner centre de creació

 

 

El Graner és un centre creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment. Emmarcat dins el programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona, compta amb la gestió del Mercat de les Flors, en col·laboració amb l’APDC i l’ACPDC.

Situat al Barri de La Marina del Port Vell, ocupa una antiga fàbrica de bombetes de mil metres quadrats, en els quals es combinen espais de treball (estudis i oficines) i espais per a la vida quotidiana (cuina, terrassa, espais de descans i lavabos). En aquest sentit, el Graner funciona com un espai públic que genera recursos per a la creació però que al mateix temps és també una casa, una llar que acull a totes les persones que hi treballen. Això fa possible que tant les i els artistes com l’equip de gestió es considerin ‘habitants’ d’aquesta fàbrica.

El Graner és un centre dedicat a l’atenció de tot el que s’esdevé en l’àmbit de la dansa i els llenguatges del cos. La missió d’un equipament públic dedicat a la creació com el Graner és ser capaç d’atendre i dialogar amb cada procés de creació que acull. Així, els nostres esforços estan centrats en ser un espai obert, disponible i flexible, capaç de generar les condicions adequades per a la creació i establir un diàleg fructífer i constant amb el nostre entorn.

En el cas del Graner s’ha apostat per un model flexible i horitzontal on es dóna la possibilitat no només de la llibertat artística sinó també de la conciliació entre vida laboral i familiar. A més a més, el model aposta per una vinculació estreta amb el territori (el barri de La Marina i la ciutat de Barcelona) i rebutja l’ús de l’espai com a simple contenidor. Per fer-ho, el Graner inverteix capacitats professionals en la gestació de projectes en xarxa i col·laboratius, que promouen un apropament a la cultura des de l’excel·lència artística, per pensar i viure la cultura de manera viva i heterogènia, no normativitzada ni hegemònica.

El Graner és un espai d’experimentació, assaig, creació i formació continuada dels artistes i creadors de la dansa i les arts vives, en base a diferents línies de treball i per incidir en el teixit creatiu des de diferents contextos. Els eixos principals del Graner són: creació, recerca, educació, proximitat i internacionalització.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x