FESTIVAL HOP 2016

 

Del 16 al 18 de desembre

l Mercat torna a acollir les presentacions finals del IV Certamen de Creació Escènica de Danses Urbanes del Festival Hop amb la idea de promoure-les i impulsar-les en les seves diferents modalitats. El certamen forma part de la programació oficial del Festival Hop – VI Trobades de Dansa i Cultura Urbana, que desenvolupa un programa de residències de creació, trobades, competicions, laboratoris, càpsules creatives, intercanvis artístics i exhibicions de propostes escèniques.

El concepte de dansa urbana aglutina nombrosos llenguatges de moviment d’arrel popular, el naixement del qual està estretament vinculat als barris i les festes de les urbs contemporànies. El seu espai natural és la pista de ball, els cyphers (cercles o rotlles) i la batalla, però a dia d’avui troben a l’espai escènic un nou lloc en el qual expressar-se i investigar.

El Festival Hop neix amb la voluntat de ser un punt de trobada per als artistes que utilitzen aquests llenguatges com a eina de creació i experimentació. En aquest marc i amb l’objectiu de difondre i potenciar el seu treball es llança el Certamen de Creació Escènica de Danses Urbanes, en el qual s’han presentat en els últims anys propostes vingudes des de diferents punts de la geografia estatal i europea.

Les fases preliminars de la IV edició del certamen es realitzen el novembre 2016 als centres cívics Barceloneta, Casa del Rellotge – Sala Pepita Casanellas, Tomasa Cuevas – Les Corts i l’Auditori de Sant Martí. Els guanyadors de les categories de solo, duo i grup es presenten al Mercat el 17 de desembre.

________________________________________________________

ACTIVITATS DEL FESTIVAL HOP FORA DEL MERCAT DE LES FLORS

Del 13 al 15 de desembre

LABORATORI SOLOS DE DANSA AMB ANTOINETTE GOMIS 

Laboratori de solos i presentació de solos al IFB (Institut Français de Barcelona). Del 13 al 15 de desembre Laboratori de Creació dels solos destinat a ballarins i coreògrafs de danses urbanes de Barcelona i altres danses. Antoinette dirigirà aquest laboratori per donar eines de creació i composició des de les danses urbanes als ballarins coreògrafs, que actualment es troben desenvolupant les seves pròpies creacions. D’aquesta manera podran nodrir-se dels coneixements i l’experiència d’una ballarina del nivell d’Antoniette per enriquir el seu treball i les seves investigacions en els diferents llenguatges provinents de les danses urbanes. L’últim dia dels laboratoris es presentaran aquests a l’Institut Français, i també es presentarà el Solo d’Antoinette.

D’11 a 14 h / Preu 50€ / Places limitades / Reserves a hop.elgenerador@gmail.com


Dijous 15 de desembre

20:00h / Auditori Institut Français Barcelona (C/ de Moià, 8)

MOSTRA DE SOLOS DE DANSA URBANA AL IFB

Actuació de Compagnie Antoinette Gomis amb el seu solo “Images” Tribute To Nina Simone , una creació d’Antoinette Gomís , Liz Gomis & Cyril Machenaud que explora la inspiració, el significat i l’afecció personal als missatges alliberadors i sense temps de Nina Simone + artistes participants del laboratori.

ESPECTACLES I ACTIVITATS DEL FESTIVAL HOP AL MERCAT DE LES FLORS

Informació pràctica

Temporada: 2016-2017

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x