Salva Sanchis rep el Premi de Dansa Ciutat de Barcelona per ‘Radical Light’

El jurat del Premi de Dansa, integrat per Àngels Margarit (presidenta), Jordi Sora, Gastón Core, Mariana Giustina i Beatriz Fernández ha atorgat, per unanimitat, el premi a Salva Sanchis per la presentació de l’obra Radical Light per la seva excel·lent escriptura coreogràfica que en la seva recerca del moviment aconsegueix transmetre una gran potència expressiva i una singular bellesa.

El Jurat considera adient fer una menció a Núria Guiu per la peça Likes on integra la seva recerca coreogràfica i antropològica, a més d’una magnífica interpretació.

Radical Light la vam poder veure al Mercat de les Flors el mes de maig de 2018 dins l’anterior temporada. Es tracta d’una coreografia per a cinc ballarins a partir de la música tecno minimalista i electrònica dels compositors Senjan Jansen i Joris Vermeiren (Discodesafinado). Salva Sanchis presenta un autèntic diàleg entre una dansa directa, amb múltiples capes i sense adulteracions, i una música basada en el concepte musical de pulsació.

El català Salva Sanchis va estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona i a P.A.R.T.S., on es va graduar amb la primera promoció. El seu projecte de final d’estudis es va representar en diversos punts d’Europa i des de llavors va crear diverses obres. El 2003 va entrar a formar part de la companyia Rosas, naixent la col·laboració coreogràfica amb Anne Teresa De Keersmaeker, amb qui va signar diverses coreografies conjuntes. També ha creat peces pròpies produïdes per Rosas. Des de l’any 2009 fins el 2017, Salva Sanchis ha portat la direcció artística de Kunst/Werk juntament amb el coreògraf Marc Vanrunxt.

 

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x