Presentació del documental ‘Cos a l’aire, peus a terra’ sobre Mal Pelo, realitzat per Núria Font

El proper dimarts 4 de febrer es presentarà a la Filmoteca de Catalunya, a les 20:00h, el documental Cos a l’aire, peus al terra, de Núria Font. La presentació anirà a càrrec de la mateixa realitzadora.

Aquí podeu veure’n un trailer

Aquesta activitat està organitzada amb la col·laboració del Mercat de les Flors i té lloc en ocasió de l’estrena de l’últim espectacle de Mal Pelo L’esperança de vida d’una llebre al Mercat (del 30 de gener al 2 de febrer i del 5 al 9 de febrer).

Vàries converses i moltes imatges acumulades al llarg de més de vint anys fruit de la col·laboració de Núria Font amb María Muñoz i Pep Ramis construeixen aquesta mirada a l’obra escènica i la manera de viure i treballar dels directors de Mal Pelo.

“Visc al Gironès, a tres estacions de Celrà, el poble que acull la casa i la seu de Mal Pelo. He col·laborat amb la María i el Pep al llarg de mes de vint anys, realitzant la documentació videogràfica dels seus espectacles i dels processos de creació. He vist construir L’animal a l’esquena, el centre de creació que van posar en marxa l’any 2000 i que va comptar en una primera etapa amb la col·laboració de Toni Cots.

Aquesta llarga i intensa relació professional i d’amistat, m’impulsen a crear aquest documental. El construeixo a partir d’una sèrie de converses mantingudes durant dos anys i em centro sobretot en els espectacles que han produït en aquest període, perquè ens parlin de com han arribat al que són avui, com viuen, pensen, construeixen i imaginen una vida que gira a l’entorn del cos i el moviment com matèria per la creació.” Núria Font

Núria Font Solà(Capellades 1958)
Com a videasta destaca la seva col·laboració amb dues companyies: Àngels Margarit/Mudances i Mal Pelo, amb qui ha creat obres de videodansa, ha realitzat intervencions videogràfiques en els seus espectacles i ha documentat el treball de les dues companyies des de quasi bé el seus inicis.

Com a curadora de videodansa i dansa interactiva: va dirigir, del 1984 al 2003, la Mostra de Videodansa, biennal dedicada a les imatges de la dansa, així com un gran nombre de programes de videodansa a museus i centres d’art d’arreu del món. Actualment dirigeix el projecte d’activitats de NU2’S, associació per a la creació, que organitza, entre d’altres, el festival internacional IDN en col·laboració amb el Mercat de les Flors, produeix i difon espectacles interactius i creacions audiovisuals de dansa i dirigeix els Laboratoris de recerca a L’animal a l’esquena.

En el terreny de la formació Imparteix regularment tallers i conferències sobre videodansa i dansa interactiva arreu del món i cursos especialitzats a L’Institut del Teatre de Barcelona i el Conservatorio Superior de Danza Maria de Ávila de Madrid

L’any 2009 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya.

Amb la presència de María Muñoz, Pep Ramis, Leo Castro, Jordi Casanovas, Martí Ramis, Paula Ramis, Sam Ramis, Eduard Teixidor, Eduard Fernàndez, John Berger, Steve Noble, Federica Porello, Enric Fábregas, Neus Villà, Mariantonia Oliver, Jordi Bover, Pep Aimerich, Jordi Galí, Xavi Bobés, Mamen Juan Torres, Conrado Parodi, August Viladomat, Los dos los, Baró d’Evel, Nico Baixas, Andrés Corchero, Julyen Hamilton, loscorderos… i artistes i públic que han participat a les activitats de L’animal a l’esquena.

Música Steve Noble, Pep Ramis i les cançons “Guarda Che Luna” interpretada per Mario Mariani, «Concerto XI a quattro in C minor I. Largo» de Pietro Locatelli, «El claver ben temprat» de Johan Sebastian Bach, «Avec le temps» de Leo Ferré interpretat per Salif Keïta, «Contigo aprendí» de Los Panchos.
Fotografies Jordi Bover
Dibuixos Pep Ramis
Càmeres Bene Jouillas, Eric de Gisbert, Núria Font
Muntatge Núria Font
Edició i post-producció Xavier Pérez· Fromzero
Producció Núria Font/NU2’S
Durada: 53 min. Versió original català/castellà

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x