Lipi Hernández guanya el concurs de direcció del projecte educatiu Jornada Jove de Creació Artística

Valorades les propostes presentades pels candidats i d’acord amb els criteris descrits en les bases del concurs del projecte (adequació als objectius educatius i artístics, caràcter innovador de la proposta i experiència acreditada), el concurs per a la direcció artística del projecte en la seva edició 2013 s’ha resolt a favor de Lipi Hernández.

El projecte
Organitzat per l’Institut d’Educació de Barcelona (IMEB), el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, Jornada Jove de Creació Artística: Dansa Contemporània és un projecte de pràctica artística dirigit als centres d’educació secundària i batxillerat públics de Barcelona. Creat amb l’objectiu primer d’apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove, el projecte es presenta com una eina educativa pel professorat però sobretot s’introdueix com una vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva, per a l’alumnat dels instituts d’ensenyament secundari de la ciutat.

S’organitza en diverses fases de treball: formació del professorat, creació coreogràfica conjunta i mostra dels resultats a l’escenari. El projecte pretén aprofitar tots i cadascun dels recursos pedagògics i educatius que la dansa pot oferir dins l’aula, treballant per a què en resulti una eina transversal i innovadora a l’abast de l’educador.

Amb vuit anys d’història, l’any 2011 el projecte va fer un salt endavant amb la incorporació a la direcció artística pel termini d’un any d’un coreògraf professional elegit per concurs públic.

La coreògrafa
Lipi Hernández és ballarina, coreògrafa i docent en l’àmbit del cos i el moviment. Destacada creadora referent de l’escena contemporània, va ser fundadora de la companyia Las Malqueridas la qual, el 2007, transforma en plataforma d’investigació i desenvolupament I+D de nous formats artístics a l’entorn del llenguatge del cos i el moviment. Del 2005 al 2007 va ser directora artística del centre de creació La Caldera; durant aquest mateix període exerceix  la direcció de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre.  A més de la docència en escoles, centres i companyies, destaca la seva tasca com assessora i tutora de nombrosos projectes i laboratoris de creació artística relacionats amb la dansa i el moviment.

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x