El Pla d’Impuls a la Dansa posa en marxa la primera producció nacional de dansa de Catalunya

  • Thomas Noone i Roser López són els coreògrafs guanyadors del concurs públic per dirigir la producció
  • L’espectacle, que es produirà al Mercat de les Flors, on s’estrenarà a finals del proper setembre, ja té tancada una gira per 16 municipis catalans

El Pla d’Impuls a la Dansa promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya avança a bon ritme. La iniciativa, presentada el passat mes d’octubre i formada per 6 acords estratègics per al desenvolupament del sector, ja ha celebrat el concurs públic per a la direcció coreogràfica de la primera producció nacional de dansa. Roser López Espinosa i Thomas Noone han estat els coreògrafs escollits d’entre els 8 projectes presentats. El primer programa de la Producció Nacional de Dansa (PND) estarà format per les coreografies d’aquests dos creadors.

Aquesta primera producció nacional de dansa, un projecte de país important a nivell de xarxa de teatres, ha de promoure l’interès de la dansa arreu del territori.

El jurat ha valorat la qualitat de les dues propostes i l’oportunitat de mostrar dos llenguatges i estils diferents en una mateix espectacle. El període de creació de la peça serà entre els mesos de juliol i setembre, quan farà la seva estrena al Mercat de les Flors.

Posteriorment, l’espectacle iniciarà una gira per 16 municipis catalans, amb la possibilitat d’ampliar-se més endavant. Els municipis són: Badalona, Figueres, Girona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Tortosa, Vic, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

Aquesta producció compta també amb la col·laboració del Mercat de les Flors i amb la complicitat dels equipaments escènics municipals que tenen conveni amb la Generalitat de Catalunya.

Roser López Espinosa
Graduada en Dansa Contemporània per la MTD – Theaterschool / Escola Superior d’Arts d’Amsterdam (Holanda). Actualment és professora al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Ha ballat a Holanda amb la Magpie Music Dance Company, de Katie Duck, Pere Faura i Marta Reig Torres. A Barcelona, ha col·laborat amb Àngels Margarit / Cia Mudances, Cesc Gelabert i Isaki Lacuesta, Iago Pericot i Las Malqueridas, entre d’altres.

Des del 2006, desenvolupa en paral·lel el seu propi treball de creació, que li ha valgut el reconeixement amb diversos premis. Ha col·laborat com a coreògrafa amb companyies com Conny Janssen Danst – Dansatelies (Països Baixos) i és regularment present a escenaris internacionals amb els seus espectacles, entre d’altres Lowland i Novembre.

Thomas Noone
Format a la Rambert Schooll de Londres, va ballar amb companyies com Charleroi Danses o Gelabert-Azzopardi abans de començar la seva tasca com a coreògraf i director artístic. Va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2011. Noone imprimeix un estil dinàmic i atlètic a totes les seves creacions. El domini de la tècnica, la col·laboració amb artistes d’altres disciplines i l’emotivitat són alguns dels trets que el defineixen.

Des de 2001 treballa a Barcelona amb la seva pròpia companyia. Resident del teatre SAT! des de 2005, és director artístic del festival Dansat des de 2006. També ha treballat com a coreògraf convidat per a les companyies internacionals Norrdans (Suècia), Ballet du Rhin (França), Company E (Washington), Stopgap (Gran Bretanya), Tanztheater de Munster, Ballet Nacional Chileno o la Companyia Nacional de Dansa de Perú, entre d’altres.

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x