TOT DANSA amb l'OBC

5 de juny

TONI MIRA Mostra TOT DANSA 2014. Amb la col·laboració especial de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Compartir

Aquest projecte de pràctica artística dins l’aula, adreçat a alumnes de centres educatius de Secundària i Batxillerat públics de Barcelona, compta aquest any amb la direcció artística del coreògraf i ballarí Toni Mira –elegit a través de concurs públicque ha dirigit tot el procés artístic compartit amb els alumnes i centres escolars.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que participarà per primera vegada en aquest projecte educatiu, ha estat present durant tot el procés, compartint la selecció musical i treballant amb el coreògraf. Aquesta tria ha donat lloc a un repertori específic que ofereix un repàs per la història de la música per a dansa: des de la peça Les Indes Galantes de Jean Philippe Rameau fins la The Chairman Dances de 1986 del compositor nordamericà John Adams, que serà interpretat en directe en el mateix escenari del Mercat amb els joves alumnes. En aquesta ocasió l’OBC serà dirigida per Rubén Gimeno.

L’OBC té com a objectiu divulgar la música clàssica i contemporània de totes les cultures i tendències, participant, entre d’altres accions, en activitats escolars i de divulgació de la música entre el públic més jove.

Referent de la creació contemporània actual del nostre país, Toni Mira es presenta com un creador i coreògraf compromès. Nascut a Barcelona l’any 1957, va estudiar fins a cinquè curs d’Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i es va graduar en dansa contemporània a l’Escola Superior de Dansa i Coreografia de l’Institut del Teatre de Barcelona. Des del 1979 ha treballat com a ballarí, actor i coreògraf en diferents companyies de teatre i dansa; el 1987 va fundar la companyia de dansa teatre Nats Nus, de la qual és director, ballarí i coreògraf i que té una llarga trajectòria, amb un total de dotze espectacles de gran format i dos de vídeo dansa. Durant aquests anys ha anat diversificant la seva trajectòria, no només com a ballarí i coreògraf de la seva companyia sinó amb col·laboracions en importants produccions teatrals, musicals i de televisió.

Toni Mira - Nats Nus. Consell Nacional de la Cultura i de les Arts - CoNCA

Amb la companyia Nats Nus ha desenvolupat un treball molt destacat per a la difusió de la dansa i la creació de nous públics, així com per projectes educatius i de caire social com els que ha realitzat a les escoles públiques de Sant Cugat, o amb els reclusos i recluses de les presons de Wad Ras i Can Brians. Precisament per aquests últims treballs va ser guardonat l’any 2009 amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa. El 2010 va rebre del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) el Premi Nacional de Dansa de Catalunya

Director artístic i coreògraf  Toni Mira
Assistents i formadors  Maxime Ianarelli, Margherita Bergamo, Sonia Fernández Lage
Centres educatius participants 2013/2014 INS Narcís Monturiol, Les Marines, INS Escola del Treball, INS La Guineueta, INS Emperador Carles
Professors Carmen Castro Milia, Isabel Garcia Sánchez, Victòria Vega Gruas, Mª Rosa Ribalta Fite, Roberto Benito Bastardo, Rosa Mª Plana Soriano

Programa musical a càrrec de l’OBC

  • J. Ph. RAMEAU (1683-1764): Les Indes galantes  (Ouverture, Menuets, Tambourins, Air des sauvages, Orage, Adoration du Soleil)
  • J.S. BACH (1685-1750): Suite orquestral núm. 3 (Bourrée, Air, Gigue)
  • D. MILHAUD (1892-1974) : Le Boeuf sur le toit
  • J. ADAMS (1947-): The Chairman dances

Director musical Ruben Gimeno

Xifres:

  • · 5 instituts
  • · 6 professorat
  • · 100 alumnes
  • · 2 funcions (matí: alumnes, tarda: famílies)

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x